'Vitaliteit en gezondheid met de ruwe kant van het kickboksen en de zachte kant van yoga' (2024)

  • Home
  • >Ondernemer in beeld
  • >Johnny Vos - Kickboxing Fox

Johnny Vos - Kickboxing Fox

Publicatiedatum: 24-06-2024

Er komt heel wat kijken bij het starten van een eigen bedrijf. Een goed begin is het halve werk. In de rubriek Ondernemer in beeld vertellen ondernemers in spé over hun ervaringen en uitdagingen bij het starten van een eigen bedrijf. In deze aflevering komt Johnny Vos aan het woord. De ondernemer uit Noord-Brabant is in mei 2023 met zijn bedrijf Kickboxing Fox gestart. “Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe geweldig kickboksen als work-out is voor lichaam en geest. Ik wil mensen helpen lekkerder in hun vel te zitten en daardoor beter te laten functioneren in hun werk en privéleven.”

'Vitaliteit en gezondheid met de ruwe kant van het kickboksen en de zachte kant van yoga' (7)

Kun je iets meer vertellen over jezelf? Wie ben je, waar kom je vandaan, wat is je werk- en studieachtergrond?

“Mijn naam is Johnny Vos. Ik ben opgegroeid in het Noord-Brabantse Veen, waar ik nu ook woon. Mijn studie- en werkachtergrond is gerelateerd aan de duurzame sector, planologie, vergunningsprocessen en omgevingsmanagement. Ik heb een HBO-bachelor Management van de Leefomgeving behaald op de Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Na mijn studie ben ik op detacheringsbasis voor verschillende Nederlandse gemeenten gaan werken.“

Hoe en wanneer kwam je op het idee om voor jezelf te beginnen?“Ik ben spontaan, behulpzaam en ik houd van bewegen. Ik heb al vóór en tijdens mijn studie veel kennis opgedaan met kickboksen en heb al ruim tien jaar ervaring met deze sport. Het is voor mij de ultieme manier om productief, scherp en vitaal te blijven. De sport geeft je mentale en fysieke voordelen. Ik ben als mens enorm gegroeid door het kickboksen.”

“Ik was op zoek naar meer uitdaging in het leven. Ik ben met mijn detacheringswerk bij de gemeenten gestopt, om mij op het zelfstandig ondernemerschap en de functie van kickboks-instructeur te focussen. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe geweldig kickboksen als work-out is voor lichaam en geest. Ik wil mensen helpen lekkerder in hun vel te zitten en daardoor beter te laten functioneren in hun werk en privéleven.”

"Ik kan mensen met kickboksen en power yoga op vele manieren helpen, bijvoorbeeld op het vlak van zelfverzekerdheid, fysieke en mentale weerbaarheid, gezondheid en technieken."

Hoe ben je begonnen? Heb je veel onderzoek gedaan, hulp gevraagd, een duidelijk stappenplan gemaakt?

“Ik ben begonnen met lesgeven in de plaatselijke boksschool MOJO. In deze periode heb ik mijn certificaten Kickboks en Power Yoga behaald. Daarnaast ben ik EHBO’er geworden. Ik heb bij mijn start veel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van een eigen onderneming. Ik heb een uitgebreid en duidelijk stappenplan gemaakt, waar opschaling in verwerkt is. Ik wil namelijk verder groeien door de naam van mijn onderneming te vergroten naar Kickboxing Fox – De rijdende boksschool.”

“Dit is dus een mobiele boksschool die aan huis, in de vrije natuur of in een boksschool komt, met compleet verzorgde kickboks workshops en meer. Bestemd voor vriendengroepen, collega’s, feesten en evenementen. Maar ook voor bedrijven en overheden, die ik in het kader van vitaliteit geheel verzorgde workshops kan aanbieden.”

Hoe ben je tot je bedrijfsnaam gekomen? Kun je iets meer vertellen over wat je doet? “Ik heb gekozen voor Kickboxing Fox, ofwel de Engelse vertaling van mijn achternaam. De bedrijfsnaam klinkt ook lekker, met twee opeenvolgende, gelijke klanktonen. Vos is een veelvoorkomende naam in deze regio in Noord-Brabant. Hiermee zet ik een variant op de kaart.”

'Vitaliteit en gezondheid met de ruwe kant van het kickboksen en de zachte kant van yoga' (8)

"Mijn doelgroep is vrij breed. Eigenlijk iedereen die de moed heeft om uit zijn comfortzone te komen en handschoenen aan te trekken, is welkom bij mij"

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

“Ik sta in de ochtend klaar voor persoonlijke trainingen, zodat mijn klanten hun dag met een 1-0 voorsprong beginnen. In de middag, na de lunch, ga ik naar een bedrijf voor een workshop en ’s avonds geef ik groepslessen kickboksen en power yoga in mijn lokale boksschool.”

Wat is de grootste drijfveer geweest bij het voor jezelf beginnen? En waar liep je tegenaan in de beginperiode?

“Ik houd van avontuur en uitdagingen. En ik ben een verbinder die graag mensen helpt. Het verschil in energie dat ik kreeg tussen één groepsles kickboksen en veertig uur kantoorwerk was ontzettend groot. Toen begon het mij te dagen. Ik kan mensen met sporten in het algemeen en kickboksen in het bijzonder op vele manieren helpen. Bijvoorbeeld op het vlak van zelfverzekerdheid, fysieke en mentale weerbaarheid, gezondheid en technieken.”

Wie zijn je klanten? Richt je je op een specifieke doelgroep of nichemarkt?

“Mijn doelgroep is vrij breed. Eigenlijk iedereen die de moed heeft om uit zijn comfortzone te komen en handschoenen aan te trekken, is welkom bij mij. Op termijn wil ik graag door bedrijven en overheden, vooral gemeenten, worden benaderd om op locatie workshops voor de werknemers te geven.”

Hoe zorg je voor meer naamsbekendheid? Met welke acties en via welke kanalen?

“Ik genereer naamsbekendheid met het uitdelen van visitekaartjes, het ophangen van flyers, aanwezig zijn op markten, mond-tot-mondreclame en het gebruik van sociale media, zoals Instagram.”

"Ik wil verder groeien naar Kickboxing Fox – De rijdende boksschool. Een boksschool die aan huis, in de vrije natuur of in een boksschool komt, met compleet verzorgde kickboks workshops en meer"

'Vitaliteit en gezondheid met de ruwe kant van het kickboksen en de zachte kant van yoga' (9)

Waarin onderscheid jij je van de concurrentie? Waarom moeten klanten bij jou komen?

“Ik kan vijf redenen noemen. 1. Ik heb ruim tien jaar ervaring in de gebruikte technieken in het kickboksen. 2. Ik verzorg workshops aan huis; als klant mag je van mijn materialen gebruikmaken. 3. Ik ben een startende ondernemer die zijn klanten zeer serieus neemt en extra aandacht geeft. 4. Ik ben communicatief zeer vaardig en kan goed met uiteenlopende doelgroepen omgaan. 5. Ik zorg dat de individuele doelen met het kickboksen worden behaald, wat ze ook zijn.”

Heb je wel eens getwijfeld aan het ondernemerschap? Zo ja, op welke punten en welke momenten? Zo nee, waarom niet?

“Ja, ik heb wel eens getwijfeld aan het ondernemerschap. In de zin van of ik het wel kon, of dat ik niet beter voor een baas kon blijven werken. Ik ben er uiteindelijk achter gekomen dat een eigen bedrijf en de hiermee gepaard gaande werkzaamheden goed bij mij passen en ik de meeste mensen echt kan helpen.”

Wat zijn volgens jou de mooiste en minder mooie kanten van het zelfstandig ondernemerschap?

“De mooie kant is dat je met je eigen fingerprint aan je eigen bedrijf werkt. Bij elke mijlpaal kun je terugkijken en zeggen: dit heb ik zelf bereikt. Je geeft jezelf een schouderklopje en gaat verder. Ik ben nu nog een zzp’er die onder de kleineondernemersregeling valt. Van hieruit wil ik groeien. Daar begint wat mij betreft ook de minder mooie kant: de wet- en regelgeving waar je tegenaan loopt.”

Waar ben je het meest trots op?

“Ik ben het meest trots op dat ik mijn Power Yoga-certificaat heb gehaald. De ruwe kant van kickboksen en de zachte kant van yoga vormen nu de basis van mijn onderneming. Elke keer dat een training klaar is, ben ik trots op de inzet van de deelnemers. De groei die je ziet bij klanten die regelmatig trainen, geeft mij een ontzettend voldaan gevoel.”

Wat wil je over vijf jaar zakelijk bereikt hebben?

“Ik wil graag uit de kleineondernemersregeling groeien en een grotere klantenkring opbouwen. Met vaste klanten als (semi-)overheden, bedrijven en mogelijk campings en andere recreatievoorzieningen. Daarnaast wil ik mijn materiaalaanbod en hoeveelheid uitbreiden, zodat ik grotere groepen kan ontvangen. Dat betekent ook dat ik over vijf jaar een grotere en mooiere bedrijfsbus wil.”

Wat is jouw tip voor andere startende ondernemers?

“Je krijgt de meeste spijt van de dingen die je niet doet!”

Meer weten over Johnny Vos en zijn bedrijf Kickboxing Fox? Stuur gerust een e-mail naar kickboxingfoxx@gmail.com of bel naar 06 – 41 83 16 95 voor meer informatie.

Kickboxing Fox

Aanmelden 'Starter in beeld'

Wij zijn continu op zoek naar leuke verhalen van enthousiaste startende ondernemers.

Vertel jij graag meer over jouw bedrijf? Vul dan onderstaande vragenlijst in. Na ontvangst zal onze redacteur contact opnemen voor de uiteindelijke plaatsing op het Startersloket van deze gemeente.

Aanmelden 'Starter in beeld'

'Vitaliteit en gezondheid met de ruwe kant van het kickboksen en de zachte kant van yoga' (10)

Terug naar overzicht

'Vitaliteit en gezondheid met de ruwe kant van het kickboksen en de zachte kant van yoga' (2024)

References

Top Articles
Planning Twentieth Century Capital Cities
Die echte Aloy - Hannah Hoekstra im Interview
Laura Loomer, far-right provocateur who spread 9/11 conspiracy theory, influencing Trump as he searches for a message | CNN Politics
Brown's Funeral Home Obituaries Lawrenceville Va
Tony's Delicatessen & Fresh Meats
Craigslist Cassopolis Mi
North Carolina Houses For Rent Craigslist
Audrey Boustani Age
Courtney Eaton Is Figuring It All Out
16Th Or 16Nd
Mercy Baggot Street Mypay
Betty Rea Ice Cream
20 of the Funniest Obituaries That Will Have You Dying Laughing
Craigslist Louisville Com
Endocriene systeemklieren
2023 GMC Yukon Price, Cost-to-Own, Reviews & More | Kelley Blue Book
Clemson Sorority Rankings 2022
Bank Hours Saturday Chase
Best Transmission Service Margate
The Menu Showtimes Near Regal Edwards Ontario Mountain Village
Eztv Ig
Linktree Teentinyangel
Robert Rushing Net Worth, Daughter, Age, and Wikipedia
Oklahoma City Municipal Courthouse
Varsity Tutors, a Nerdy Company hiring Remote AP Calculus AB Tutor in United States | LinkedIn
ASVAB Test: The Definitive Guide (updated 2024) by Mometrix
Devon Lannigan Obituary
Isaimini 2023: Tamil Movies Download HD Hollywood
Natasha Tillotson
25Cc To Tbsp
Sprinter Tyrone's Unblocked Games
Osrs Toby
R Toronto Blue Jays
Cars & Trucks By Owner
Pa Lottery Remaining Prizes Scratch Offs
Coverwood Terriers For Sale
Gracex Rayne
Leesburg Regional Medical Center Medical Records
Myhr North Memorial
Hd Hub4U Com
Obituaries Cincinnati Enquirer
Sodexo North Portal
Flixtor The Meg
Mybrownhanky Com
Stafford Rotoworld
Russia Ukraine war live: Starmer meets Biden at White House but no decision on Ukraine missiles
Alj Disposition Data
Hotels Near William Woollett Jr Aquatics Center
Subway Surfers Unblocked Games World
Temperature At 12 Pm Today
Clarakitty 2022
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 5337

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.