Na groot succes met Koningsdag zal LANETTE Institute … - [PDF Document] (2024)

september 2019eDItIe 25

OpLAGe: 14.200LovenBesterd

Bouwmeesterbuurt

Goirke

H

asselt

Groeseind

Hoefstraat

Theresia

Wilt u graag meer bewegen en uw gezondheid verbeteren? Denk dan eens aan Tai Chi en Qigong!

Eenvoudig te leren, heerlijk om te doen en bijzonder effectief om gezondheid te verbeteren.

Zeer geschikt voor senioren met gewrichtsklachten!

Groeseindstraat 91 5014 LV Tilburg • Bekijk het lesrooster op www.cngo.nl

Drie gratis proeflessen (t.w.v. € 30) op vertoon van deze advertentie. Maximaal 1 bon per persoon.

Tapijttegelhuis Tilburg

• Tapijttegels,

vanaf € 1,95

• Kamerbreed tapijt

• PVC

• Vinyl

• Marmoleum

• Laminaat

• Binnenzonwering

• ProjectstofferingOPENINGSTIJDEN:

Ma. 13.00-17.30 Di. t/m vr. 9.30-17.30 Za. 9.30-16.00

UW TRAP GESTOFFEERD

incl. tapijt v.a. € 280,-

Altijd de laagste prijs!!

Tegen inlevering van deze advertentie:

10% extra korting op alle tapijttegels uit voorraad!

Ringbaan Noord 136 TILBURG 013 542 1767Openingstijden: DI T/M VR: 9.00u - 18.00u(DO TOT 20.00u) ZA: 9.00u - 17.00u.WWW.SPIJKERSFIETSEN.NL

24 25 26

De mooiste dingen maak

je zelf!

www.knitenknot.nl KOM NAAR ONS FEESTJE VAN PAPIER EN CREËER

EEN LEUKE HERINNERING VOOR LATER! SPECIAL 2019: Let Sketch Started

Nieuw: #PaperFoodPassionEN OOK: Projectlife© • Handlettering • Mixed Media

• Stamping • Art-, Travel-, Bullet- en Biblejournaling • Fotocollages • Origami • Kalligrafie • Mandala •

Stationery • Doodling • Decoupage • Papercutting • Papierscheppen • Snailmail • Cards & nog veel meer...

Boek online je

kaartje met korting!

Kom (work)shoppen bij het leukste brei- en haakevent van NL!

Breien, haken, spinnen, vilten, knopen, borduren en meer…

Boek online je kaartje

met korting!

Adv_128x93_MargrietUITGIDS_KKPPokt2018-v2.indd 1 08-07-19 13:30

KOM NAAR ONS FEESTJE VAN PAPIER EN CREËER EEN LEUKE HERINNERING VOOR LATER.

SPECIAL 2019: Let Sketch Started NIEUW: #Paperfoodpassion

Knip uit en ontvang bij aankoop van een entreekaartje een W.T.O.N. tas met een leuke creatieve verrassing!

29 september: Jaarmarkt Hasselt met rommelmarkt in De Poorten

Clown Cees voor

enthousiast publiek

Leuke activiteiten en interessante ondernemers op de

Jaarmarkt in de Hasseltstraat op 29 september a.s.

Na groot succes met Koningsdag zal Clown Cees opnieuw aanwezig zijn op de markt. Zowel hij als de kinderen waren na het vorige optreden laaiend enthousiast.

Ook zal het Mexicaans mariachi-duo Los del Sol door de Hasseltstraat lopen en hun brede Mexicaanse repertoire ten gehore brengen.

Tijdens de Jaarmarkt is er een rommelmarkt in De Poorten. Lees meer pagina 2

Wat een actie in de wijk Oud-Noord!Jong of oud, doe mee!

Bezoek jaarmarkten en rommelmarkten in de wijk of in de buurt. Of leuke creatieve beurzen in de Koepelhal.

Maak een sch�ne wijk. Laat uw uiterlijk verzorgen en zorg zelf voor uw innerlijk.

Volop actie voor ouderen (50+) in de wijk: bingo, biljarten, rikken, lezingen, of ga mee met een reis. U bent welkom bij de KBO's, Stichting Stadstuin Theresia, de Zonnebloem, Stichting Alleen op deze aarde, of in een van de verzorgingshuizen in de wijk. Ga kijken, meedoen en ervaren waar u zich het beste thuis voelt.

Bekijk een film of volg een cursus in een van de wijkcentra. Zing mee of luister naar de liedjes die gezongen worden tijdens repetities van de koren in de wijk, of playback het liedje van uw favoriete artiest. En u hoeft niet stil te zitten, dans al uw zorgen weg en leer leuke dansen op de dansschool of dans uw eigen dans. Of ontcijfer de geheimen van de escaperooms.

En nog veel meer; trek de wijk in.Alle informatie leest u in de vele artikelen in deze editie van de

Wijkkrant Tilburg Oud-Noord.

S in t P i e t e r s p ar k 69 01 3 7 8 5 7 5 8 7 w w w. l a n e t t e . e u

LANETTE InstituteLANETTE Institute

æhuidverbetering æhuidverjonging æ lichaamsverstrakking æafslankmethoden

Altijd 10% 60+-korting

NANO GLOWSKINBOOSTER

45 minuten € 100,-

MEN SKINCOMPLETE FACIAL

60 minuten € 70,-

Voor Man en VrouwIntake Advies Consult van 30 minuten altijd gratis, boek nu: lanette.boekingapp.nl

2WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

De zomer loopt weer zo'nbeetje op zijn eindje, datbetekent dat het weer tijdis om na te denken over hetherstellen van onze huid naeen overdosis zon. De herfst is dan ook hetmoment om je huid een flinke boost te geven.

Met de onderstaande twee behandelingenkun je oude cellen verwijderen en krijg jeweer een frisse glow. Beide behandelingenzijn zowel voor mannen als vrouwen.

DERMAPLANINGDermaplaning is een behandeling waarbijalle dode huidcellen en donsharen doormiddel van een, speciaal voor Dermaplaningontworpen, steriel chirurgisch mesje verwijderdworden. Het is een manuele exfoliatietechniek(peeling) en zorgt direct voor een zachte, soepele en stralende huid. Het effect isvrijwel direct waarneembaar. De huid glanstlekker fris en gezond na de behandeling.Bovendien zorgt het voor een betere opname(tot 60%) van huidverbeterende werkstoffenin je eigen dag-en-nachtverzorging.

NANO GLOW SKINBOOSTERDe huid wordt gepolijst en dit maakt dezegladder en jonger. Met behulp van nano- technologie worden de dode huidcellen vande bovenste huidlaag verwijderd zonder dehuid te beschadigen. De doorbloeding wordtgestimuleerd waardoor de huid wordt aan- gezet tot versteviging en celvernieuwing.Nano Glow Skinbooster is een oppervlakkigebehandeling om de huid opti maal in balanste brengen en te behouden. Het voordeel vandeze behandeling is dat uw huid een echteboost krijgt en de herstelperiode zeer kort is.

De Nano Glow Skinbooster is t/m 22 september verkrijgbaar met € 20,- korting:betaal geen € 120,- maar € 100,-Boek nu : lanette.boekingapp.nl

LovenBesterd

FEBRUARI 2017EDITIE 4

OPLAGE: 14.150

Bouwmeesterbuurt

Goirke

Hasselt

Groeseind

Hoefstraat

Theresia

Ondernemers uit de wijk

Nazomerbehandelingen

Zou je meer willen bewegen? Muziek kan je daarbij helpen. Ja, dansen! Dans je graag? Of zou je misschien willen dansen, maar vind je het spannend? Mogelijk denk je: ik kan helemaal niet dansen! Iedereen kan dansen, zegt Rivka Bergshoeff van Dansbeleving. Pasjes leren is niet nodig, het gaat om het plezier: in de muziek, in de beweging en in het contact met anderen op de dansvloer.

Biodanza-methode© Rivka vertelt over de Biodanza-methode©. De grondlegger ervan, de Chileen Rolando Toro, begon in 1968 te onderzoeken hoe muziek en beweging je stemming beïnvloeden. Zijn doel was het verbeteren van fysieke en mentale gezondheid. Door jarenlang met verschillende groepen proberen, observeren en verbeteren heeft hij deze methode ontwikkeld.Een Biodanza-avond duurt circa 1,5 uur en heeft een vaste opbouw. Die zorgt voor goede balans tussen actie en rust, inspanning en ont- spanning. Daarmee kun je wekelijks ‘ontladen’ en weer lekker de batterij opladen. Daarna zit je beter in je vel! De muziek is zeer gevarieerd: pop, rock, jazz, klassiek, modern, Zuid-Amerikaans, Afrikaans en meer. Je danst afwisselend alleen, in tweetallen en in de kring. Voor iedere dans wordt een korte uitleg en een demonstratie gegeven, waarna je uitgenodigd wordt om het op je eigen wijze te doen.

Meer dan op muziek bewegenBiodanza kan je ook verder brengen met je persoonlijke ontwikkeling. Je ervaart hoe het is om vanuit je eigen bewegingswens je koers op de dansvloer te bepalen en met anderen samen te dansen. Op den duur voel je je steeds vrijer in je beweging en durf je steeds meer jezelf te laten zien. Dat werkt ook buiten de dansvloer door!

29 september: Jaarmarkt Hasselt De variatie in ondernemers is weer groot dit jaar. Van lederwaren en kleding voor uzelf tot benodigdheden voor uw huisdieren. Kiest u een mooi (energetix) sieraad of een lekker geurtje? Probeer een kussen of koop een nieuw dekbedovertrek. In de tussentijd geniet u van een lekkere loempia, hamburger, churros of een broodje giros, en denk aan de olijven en fruit om mee naar huis te nemen.

Een middagprogramma voor jong en oud! Vanuit zijn mobiele podiumwagen laat hij niet alleen de kinderen lachen-gieren-brullen. Clown Cees is wellicht niet zo slim als hij zelf zegt! Daarom worden tijdens het showprogramma kinderen uitgenodigd om te assisteren bij de goochelkunsten van Clown Cees. Na afloop van dit hilarisch gebeuren worden de assisterende kinderen beloond met een leuke verrassing!

Los del Sol is een Mexicaans mariachi (straatorkest) duo dat zingend over de markt trekt. In prachtige mariachikostuums bezingen zij de liefde met bekende rancheras als El Rancho Grande, bekende boleros van het Latijnse trio Los Panchos en bekende swingende meezingers zoals La Cucaracha, Guantanamera en La Bamba.

De kinderen kunnen zich vermaken op een draaimolen, naar eendjes vissen en ook de Mini Cars zijn er weer.

Rommelmarkt in De Poorten Tijdens de jaarmarkt is er van 10.00 tot 17.00 uur een rommelmarkt in De Poorten, georganiseerd door De nieuwe jordaan en ContourdeTwern. Wilt u zelf iets verkopen? Inschrijving tafels en meer informatie : [emailprotected] Een dj maakt het gezellig met muziek en aan de bar in de ont- moetingsruimte van De Poorten kunt u een kop- je koffie of een frisdrank drinken (tegen betaling).

Zie ook De nieuwe jordaan Playbackavond en oproep bruidsjurken gezocht: pagina 7en WTON-agenda: pagina 14

Meer markten bij u in de buurt22 september: Goirlese Zomermarkt22 oktober: Jaarmarkt Rijen Koolen & Koolen, organisatie en adviesbureau. Kraam of grondplaats huren kijk op : www.koolenenkoolen.nl

Woensdagavond in De Poorten 3 introductielessen voor € 25,-

www.dansbeleving.nl

JAARMARKT DE HASSELT11.00 tot 17.00 uur

ZONDAG 29 SEPTEMBER

MUZIEK & ENTERTAINMENTDIVERSE ATTRACTIESACTIES WINKELIERS

MEER DAN 100 KRAMEN

met o.a.

Markten op diverse locaties. Luister naar onze marktaankondigingen op

Muziek kan beweging in je leven brengen!

Biodanza op Woensdagavond in MFA De Poorten In samenwerking met Feniks Tilburg houden we Biodanza-avonden op de woensdagen in MFA De Poorten. Aanvang 20.00 uur, via de website of e-mail eerst aanmelden. We hebben inmiddels een leuke groep, maar nieuwe deelnemers zijn welkom. Danservaring of bepaalde vaardigheden zijn niet nodig! : dansbeleving.nl

Er zijn twee verschillende Escape Rooms, speciaal ontwikkeld en op maat gebouwd voor Dolfijn:NEMOEen beklemmend avontuur in een gezonken duikboot. Deze attractie is inmiddels al een aantal weken in gebruik en wordt enthousiast ontvangen door de bezoekers. Het doel is om een geheimzinnige energiebron veilig te

Bij Dolfijn, “the plays to be”, kunt u naast de bekende activiteiten nu ook unieke avonturen beleven in de twee nieuwe Escape Rooms op de eerste etage. U wordt samen met uw vrienden, collega’s of familie- leden opgesloten in een van onze twee Escape Rooms. Een spel duurt maximaal 1 uur, maar de sport is natuurlijk om zo snel mogelijk uit de kamer te ontsnappen. Dit doet u door het oplossen van raadsels, het volgen van aanwijzingen en een goede samenwerking.

stellen. Natuurlijk gaat er van alles mis en moeten de bezoekers verschillende puzzels oplossen om de energiebron te vinden. Langzaam raakt de zuurstof aan boord op... Lukt het de deelnemers om binnen het uur te ontsnappen? Nemo is geschikt vanaf 12 jaar, onder begeleiding van minimaal een volwassene. Maximaal 8 personen.

HOtEl AkAsAkA De tweede Escape Room wordt geopend ongeveer half september. Hotel Akasaka heeft een Japans horrorthema. Een Escape Room met als thema Japanse horror, vanaf 16 jaar te spelen!

Benieuwd naar de Escape Rooms bij Dolfijn | the plays to be? Bel : 013 203 71 38 voor een reservering. Meer informatie: : dolfijn.eu/activiteiten/escape-rooms

NIEUW BIJ DOLFIJN: ESCAPE ROOMS

3WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

18, 19, 20 oktober PaperPassion in de Koepelhal, van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs: € 8,50,- p.p. online. De eerste 1.500 bezoekers die online een kaartje boeken krijgen een gratis goodiebag cadeau. Aan de kassa € 10,- p.p. : www.paperpassion.nl

24-25 en 26 oktober kNIt&kNOt Met o.a.: #Hollandsknittalent, #Knitenknotalong en Christmas GIVE AWAY TREE voor het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam.

Zie pagina 4

Knip, plak, schets, kleur, schrijf, verf en bewonder! Op 18, 19 en 20 oktober is er weer een interactieve happening voor iedereen met een passie voor papier, foto’s en letters. Op deze creatieve beurs PaperPassion in de Koepelhal, kun je knippen, snijden, plakken, kleuren, vouwen, verven, beschilderen of beschrijven. Je mag helemaal los gaan voor jezelf, je interieur of voor een ander.

Shoppen of aanschuiven bij deelnemers, auteurs en bloggers voor informatie, meedoen met workshops, ontdekken bij demo’s. Met de specialisten van Lettering en Illustratielaan, het Planner Café en de designers aan de make & take tafels is de top van Nederland in huis! Creatieve makers, die ondersteund worden door fabrikanten met de nieuwste materialen die op de markt zijn. Fijn om eerst materialen uit te proberen voordat je tot aanschaf over gaat!

let sketch started 2.0Tijdens PaperPassion zien we met het project #letsketchstarted het eindresultaat van een landelijk project om Arts & Crafts te stimuleren. Visuele dagboeken met meer dan woorden alleen. Gestart met een leeg boekje, en het eindresultaat was 100 visuele kunstwerkjes die werden tentoongesteld. De bezoekers van PaperPassion mogen alle geselecteerde art journals inzien en hier hun inspiratie uit halen. Een persoonlijke noot voor de maker wordt op prijs gesteld! Sneakpreviews via Instagram #letsketchstarted! Een nieuwe trend is gezet! >> LetSketchStarted is nu met 200 inschrijvingen volgeboekt en in oktober zijn ook deze journals te bewonderen tijdens PaperPassion.

#Paperfoodpassion mini-masterclasses met lekkere hap! Nieuw op PaperPassion zijn de workshops die worden gegeven op de verdieping door Nederlandse en internationale designers! We borduren voort op de Trend in PaperLand: de bullet journal. Een leeg notitieboekje waarin je op een creatieve manier alles verzamelt. Het brengt rust in je drukke leven! Met recepten, krantenknipsels, recensies van concerten wordt je journal nóg persoonlijker. Het enige wat je nodig hebt is een notitieboek, liniaal, pen en een portie creativiteit!

#muurbloempjeDaarnaast gaan we een papierenflowerwall maken, door en voor onze bezoekers, #muurbloempje! Leuk voor een mooie herinnering. Met de plakkers & klevers gaan we collages maken. #Hollandsgotpapertalent, Paper&Culture en nog veel meer.

Doen! Papier hier! Handgeschept, geribbeld, glad, gekleurd, transparant, dun, dik karton. Om te knippen, plakken, vouwen, scheuren, voor het maken van decoraties, planten en zelfs meubilair. Handlettering, kalligrafie, papiervouw- of snijkunst. Volg scrapbooking voor gevorderden of stap voor stap voor beginners, verwerk foto’s, leer letterschilderen.

Breed aanbod aan dansstijlenNa 87 jaar danslessen kun je rustig stellen dat de familie Van Opstal een neus heeft voor danstrends. Waar hun ouders in de jaren zeventig hun cursisten de fijne kneepjes van het disco-dansen bijbrachten, introduceerde Ad begin jaren negentig als eerste met veel succes Street- en showdance in de dansschool.

Ad: Hoewel de Street- en showdance onder kinderen en jongeren nog steeds een populaire dansvorm is, valt het op dat ook steeds meer volwassenen het leuk vinden om via de nieuwste dance-moves aan hun conditie te werken.

Monique ontwikkelde jaren geleden de Swing solution, een cursus gericht op 30- en 40-plussers die lekker op feestjes willen swingen.

Monique: Swing solution is een mix van dansstijlen met o.a. een Swingfoxtrot, Salsa, Bachata, Kroegswing en Hustle, allemaal dansen met ritmes die je veel tegenkomt in de kroeg of op feestjes.

Nieuw dansseizoen DanceMasters Van Opstal

Hennie van Lare schrijfdocent www.schrijfwerkplaats.com

Dansen is hipper dan ooit tevoren. Dankzij alle dansprogramma’s op tv is dansen momenteel

weer helemaal trendy. En dat is goed te merken bij DanceMasters Van Opstal uit Tilburg, en tegenwoordig ook gevestigd in Berkel-

Enschot. De dansschool die al meer dan 87 jaar een begrip is in Tilburg en wijde omgeving.

Mensen die van dansen een sport willen maken kunnen bij Ad en Monique terecht. En ook jongeren weten de weg naar de moderne dansschool weer te vinden. Want wat is er nu leuker dan op jouw muziek met leeftijds- genoten te leren dansen, in een gezellige en veilige omgeving.

Ook de Ballroom en Latin dansen zijn weer helemaal populair. Voor studenten hebben we een aparte studentenavond tegen gereduceerd tarief. En tot slot zijn er natuurlijk de lessen voor kinderen. De Hiphop en Street- en showdance is bij de kinderen immens populair. Monique: Bij de Kidswing leren kinderen videoclipdansjes op de 'hits for kids' van vandaag. Nieuwe cursussen seizoen 2019/2020De nieuwe cursussen starten vanaf woensdag 18 september. Voor inschrijven of meer informatie : dansvanopstal.nlDanceMasters van Opstal, Tilburg: Koestraat 28, Berkel-Enschot: Burg. Brendersstraat 3

PaperPassion, het event voor Paperlovers

18, 19 en 20 oktober

Speciaal voor de lezers van Wijkkrant Tilburg Oud-Noord: bij aankoop van een entreekaartje en tegen inlevering van de PaperPassion - 18, 19, 20 oktober advertentie (voorpagina) bij de informatiebalie, een W.T.O.N. tas met een leuke creatieve verrassing daarin! (25 beschikbaar, op = op).

Met o.a:Handlettering

Journaling Stamping

Project LifePlanners

Memory Keeping Fotocollage

Mixed Media Stationery

Origami Kalligrafie

Papercutting Paper Gifts

Pocketscrapping Decoupage

Papier-maché Knipkunst Filligraan Snailmail

Postcrossing PocketCards

Doodling Cards

en nog veel meer.

4WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

!Let op: speciaal voor lezers van de wijkkrant Tilburg Oud-Noord: een gratis kop koffie tegen inlevering van deze volledige advertentie! Geldig op bovenstaande genoemde markten. Inleveren bij de muziekstand of entree.

Solidare Natuurvoeding, de biologische specialist in de Molenbochtstraat, gaat u helpen met uw vragen over voedingssupplementen. Een aantal van de voor u vertrouwde merken zijn inmiddels al opgenomen in het winkelassortiment. Merken zoals Puro en Bio-Kult en Crido staan al in de winkelschappen. Deze producten zijn nu in Tilburg uitsluitend bij Solidare Natuurvoeding te koop. Helaas kunnen niet alle producten in de winkel gepresenteerd worden vanwege de afmetingen van de winkel. Ziet u het gewenste product niet meteen staan? Vraag dan een van onze medewerksters of het mogelijk is dit te bestellen. Het is handig als u zo mogelijk een lege verpakking meebrengt

Wat dacht je van een stadsfiets met voordrager? Dat fietst wel zo lekker met een zware boekentas. Of een sportieve schoolfiets met 7 versnellingen, voor die dagen dat de wind tegenzit. Laat je niet alleen verleiden door het uiterlijk, maar let ook op de stevigheid, wendbaarheid en bovenal het fietscomfort. Met een veilige, hoogwaardige fiets laat je jouw kind met een gerust hart naar school gaan.

Een nieuwe school, een nieuwe fiets

VerlichtingEen goede schoolfiets is voorzien van goede verlichting. De meeste schoolfietsen hebben een naafdynamo en/of led-batterijverlichting. Je kunt ook kiezen voor losse lampjes, maar de kans is groter dat deze worden gestolen of vergeten.

steuntje in de rugGeen tegenwind, snel op school en nóg

Solidare Natuurvoeding neemt de verkoop van voedingssupplementen over van drogisterij De Gier

Haak een ander blij: Christmas GIVE AWAY TREE voor het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam.

Samen met het blad Aan de Haak hebben we het doel om samen een kerstboom vol te hangen met mooie gehaakte amigurumi boomhangers. Steun jij ook graag dit mooie doel? Dat kan door je hanger op de beurs KNIT&KNOT in Tilburg in de boom te hangen of door deze voor 20 oktober op te sturen naar: Aan de Haak, t.a.v. Christmas give away tree. Meer informatie en gratis patronen van boomhangers : aandehaak.nl/tree en KNIT&KNOT acties : knitenknot.nl/acties

of tenminste het merk kunt benoemen, dan kunnen wij zo snel mogelijk voor u aan de slag. U bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsbezoek, dus kom gewoon eens een kijkje nemen in onze winkel.

Solidare blijft natuurlijk uiteraard gewoon de Biologische voedingswinkel, maar wel met extra aandacht voor de aanvullende supplementen.Graag tot ziens. U vindt ons in de Molenbochtstraat nr. 66 in Tilburg. Mocht u willen bellen? : 013 543 29 10Het Solidare Team.

De Evenementenlijn V.O.F.De Evenementenlijn organiseert markten bij u in de buurt. Wilt u zelf graag een kraam huren? Reserveert u op de site.

De Evenementenlijn verhuurt ook statafels of partytenten. Wilt u als vereniging een markt organiseren in uw sporthal, tennishal of woonwijk? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Markten bij u in de buurt 15 september, rommelmarkt op Wagnerplein

De Evenementenlijn organiseert weer gezellige rommel- markten bij u in de buurt. Profiteert u van het gratis kopje koffie speciaal voor lezers van de Wijkkrant Tilburg Oud-Noord.

Zondag 15 september: Tilburg: winkelcentrum Wagnerplein, 10.00 tot 16.30 uur, GRATIS TOEGANG BEZOEKERS!

Zondag 22 september: Waalwijk: parkeerterrein centrum, 09.00 tot 16.30 uur, entree € 2,50 p.p. en kinderen t/m 12 jaar gratis.

Zondag 13 oktober: Oosterhout, Sporthal Arkendonk, 09.00 tot 16.30 uur, entree € 2,50 p.p. en kinderen t/m 12 jaar gratis.

Meer informatie op de site : www.deevenementenlijn.nl of via : [emailprotected] : 0416 530 502 : 06 51 21 79 20

Gratis Proeflessen bij CNGO

CNGO: 3 gratis proeflessen tegen inlevering advertentie voorpagina

sneller weer weg? Dat klinkt veel scholieren als muziek in de oren. Moet je kind dagelijks een flink aantal kilometers afleggen of is het openbaar vervoer in de buurt slecht geregeld? Dan is een elektrische schoolfiets wellicht een goede keuze.

slot en verzekeringSchoolfietsen zijn niet alleen populair bij jongeren, maar ook bij fietsdieven. Fietsen worden vaak gestald in onbewaakte fietsenstallingen op school, bij de sportclub en het station. Zorg daarom voor een goed fietsslot en eventueel een fietsverzekering. Met een fietsverzekering ben je verzekerd tegen diefstal, vandalisme, schade en bedieningsfouten.

Kom schoolfietsen testen bij Spijkers FietsenTegenwoordig kun je schoolfietsen gemakkelijk online kopen. Toch is het lastig om online de juiste keuze te maken, zonder de nodige proefritten. Kom bij Spijkers Fietsen verschillende fietsen vergelijken en stel al je vragen. In onze show-room (Ringbaan Noord 136) vind je school- fietsen voor klein en groot, van 12 tot 28 inch. Ga alvast naar : spijkersfietsen.nl/schoolfietsen en bekijk een greep uit het assortiment.

Een nieuw schooljaar betekent voor veel scholieren niet alleen een nieuwe leraar, maar vaak ook een nieuwe fiets. Middelbare scholieren leggen elke dag door weer en wind flinke afstanden af. Daarom is het belangrijk dat ze kunnen vertrouwen op een stevige, wendbare fiets.

Sinds enkele weken is drogisterij De Gier uit onze wijk definitief gesloten. Tot grote spijt van de vele klanten die er hun supplementen soms al vele jaren kwamen kopen. “Hoe moet dat nu en waar kan ik met mijn vragen terecht? Hoe kom ik aan de producten die ik altijd gebruik?”

Els pijpers van het team Solidare toont een van de nieuwe voedingssupplementen

24-25 en 26 oktober, herfsteditie KNIT&KNOT, Koepelhal De Brei- en Haakdagen van het Zuiden In oktober onder meer de thema’s: (H)eerlijk ambacht, Leer combineren, #warmewinterinspiratie, #broodjebreien, #hetiszofijnomeenhandwerkstertezijn

Neem mee: #Hollandsknittalent: waar ben je trots op, neem je pronkstuk mee en laat het bewonderen.

Doe mee: #Knitenknotalong (KAL) Ontwerpster Bianca Boonstra heeft speciaal voor de KNIT&KNOT fans een feestelijke sok ontworpen die we met zijn allen tegelijk gaan breien.

In september iedere week een deel van het patroon op : knitenknot.nl/knitenknotalong en op het blog van : Chefwol.nl

Herfsteditie KNIT&KNOT

SPIjkErS FIETSEN

Merken zoals Puro en Bio-Kult en Crido nu te koop bij Solidare

Exposities Galerie Pjotrt/m 24 oktober: Peter Verbraak

De schoonheid van de vergankelijkheid(Bezoek op afspraak)

Verwacht: 28 oktober t/m 1 november

Expositie kunstgroep onder leiding van Marian Verhiel

Feestelijke opening: zondag 27 oktober om 16.00 uur

Al voor het zesde jaar werken de deelnemers van de kunstgroep, Annemiek van den Brand, Cathrien Biekens, Ellen van Hattum, Riki Boumans, Ruud Schouten enthousiast samen. Vanuit een centraal thema worden verschillende technieken aangeboden en geoefend, o.a. pastel, aquarel, houtskool, boetseren. (Meer in WTON editie oktober)

U bent van harte welkom!Galerie Pjotr, Goirkestraat 78

: 013 536 54 39: [emailprotected] : www.galeriepjotr.nl

5WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

Laat uw voeten eens heerlijk verwennen!

Uw Pedicure

JoyceLovensestraat 145 06 12620653 www.uwpedicurejoyce.nl

Academische Fysio-Manueel Therapeuten Specialisaties: Netwerken: Manuele Therapie Claudicationetwerk Fysiotherapie Reumanetwerk Lymfoedeem Therapie Parkinsonnetwerk Oncologie Artrosenetwerk Second Opinion Schoudernetwerk Echografie Knienetwerk Flexchair MSG Sciencenetwerk Wervelkolom (nek, rug, bekken) / Kaakgewricht / Hand / Pols / Elleboog / Schouder / Heup / Knie / Voet

COPD / Reuma / Artrose / CVA / Etalagebenen (Claudicatio Intermittens) / CRPS / Dystrofie (Complex Regionaal Pijn Syndroom) / Dry needling / Parkinson / Hoofdpijn

Korte Hoefstraat 1b 5046 DA Tilburg T: 013-5362922 WhatsApp: 06-13792651 E: [emailprotected] I: www.fysiotherapietilburg.nl www.fb.com/fysiotherapie.kortehoefstraat.7 www.instagram.com/fysiomanueletherapiepraktijk

Open van

07:00u tot in de

avond!

Drs. Ivo Lutke Schipholt

Drs. Herman Lutke Schipholt

Drs. Szabina Clijsen-Palinkas

Nienke van Gorp-Cremer

Wegens sluiting van drogisterij De Gier, diverse voedingssupplementen nu alleen bij Solidare te koop.

In de winkel of op bestelling.Drogisterij De Gier in Tilburg is per 1 juli gestopt en draagt de verkoop van Puro producten over aan Solidare Natuurvoeding.

Puur merk uit Nederland Geen vulstoffen Geen kleurstoffen of zoetstoffen Vega-capsule 100% puur uit de natuur Wetenschappelijk onderbouwd

Hoge opneembaarheid Hoge dosering per capsule

Solidare Natuurvoeding Molenbochtstraat 66, 5014 ER TilburgTelefoon: 013-5432910

De producten zijn vanaf nu verkrijgbaar of zonder kosten bestelbaar bij Solidare!

Molenbochtstraat 66 Tilburg 013 543 29 10 [emailprotected]

SoLIDare naTuurVoeDInG

Activiteiten in de wijk(centra) Computer-inloop in De BaselaerDe computer-inloop op dinsdag, is al weer gestart. U kunt in De Baselaer terecht met vragen of problemen met uw pc, laptop of Windows 10 en de bijbehorende programma's. De kosten bedragen slechts € 2,- per bezoek.

Beginners- en fotobewerkingscursusDe beginners- en de fotobewerkings-cursussen kunnen worden gestart vanaf 17 september als er voldoende deelnemers zijn. Enkele deelnemers per cursus is al voldoende.Beide cursussen bestaan uit 12 lessen van anderhalf uur op dinsdagavond. Kosten € 66.- inclusief cursusboekje en oefen- materiaal voor thuis.

Als u belangstelling heeft, kom dan een keer langs op dinsdagavond van 19.30 tot 21.00 uur of stuur een mail naar : : [emailprotected] of bel naar De Baselaer : 013 543 59 09

Aanvang: 19.30 uur, kaartverkoop 19.00 uur én in de voorverkoop bij de receptie van Het Spoor, : 013 542 16 64. Entree: € 4,- incl. filmkaartje, portie popcorn, drankje en hartig hapje. Reserveren is niet mogelijk. Bij iedere voorstelling zijn er twee vrijkaartjes te winnen! We hopen u allen weer te zien in 2020. Dan zijn we weer terug met de ZesZaligeZomerfilms.

Loving Vincent The BlacKkKlansman Girl

Vrijdag 5 juli Vrijdag 23 aug. Vrijdag 20 sept.

Vrijdag 12 april Vrijdag 10 mei Vrijdag 7 juni

About Schmidt Sweat Bean Truman

20192019201920192019201920192019

Kaartverkoop bij MFA het SpoorKaartjes zijn €4,00 incl. consumptie en versnapering

Aanvang 19:30 uur. Zaal open: 19:15 uur

MFA Het Spoor, Schaepmanstraat 36, telefoon 013-5421664

Vrijdag 23 aug.

Vrijdag 7 juni

20192019Zes Zalige Zomerfi lmsZes Zalige Zomerfi lmsDe zesde én laatste film van het jaar 2019 draait op vrijdag 20 september.GIRL uit 2018.

Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara. Haar grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar Lara is geboren als jongen. Ze groeit op in een warm nest met een begripvolle vader en ook haar

klasgenootjes respecteren wie ze is. Samen met haar vader en jonge broertje trotseert ze de wereld. Maar haar lichaam verandert naar haar zin te langzaam. Viktor Polster speelt een indrukwekkende Lara, hij is zelf ook balletdanser.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een jong meisje met wie film-regisseur en scenarioschrijver Lukas Dhont diverse gesprekken voerde voordat hij het scenario schreef. De film won vele prijzen en bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie. Een film die je tot in het diepste van je ziel raakt.

De diverse activiteiten in de wijkcentra worden mede mogelijk gemaakt door o.a. Verrijk je Wijk met bijdragen van: Wijkraad Loven-Besterd, Wijkraad Theresia, Wijkraad Goirke-Hasselt-Bouwmeesterbuurt, Wijkorganisatie De Ring en ContourdeTwern.

Data van de wijklunch, films, Lekker dansen en andere activiteiten in de wijk, zie de WTONagenda op pagina 14

W i j k o r g a n i s a t i e

ST I C H T I N G WI J K R A A D

Goirke Hasselt Bouwmeesterbuurt

Wijkraad

Wijkcentrum De Poorten Buurthuis De Wissel Wijkcentrum De Baselaer Wijkcentrum Het SpoorHasseltstraat 194 Leliestraat 49 Hoefstraat 175 Schaepmanstraat 36

Meer informatie wijkcentra, zie ContourdeTwern pagina 16

De filmavonden in de Poorten zijn aan hun 11e seizoen begonnen. Als filmteam hopen we weer een goede keus te hebben gemaakt in onderstaande films:Green Book, A beautyfull Boy, Mama Mia 2 (here we go again),Celle que vous croyez, A Star is born en The Goldfinch

We starten iedere 2e vrijdag van de maand vanaf vrijdag 11 oktober 2019 t/m vrijdag 13 maart 2020. Aanvang: 19.30 uur. Alle films duren tot plm. 22.00 uur. The Goldfinch duurt langer. Einde plm. 22.30 uur. Wij zijn enthousiast, en hopen op uw aanwezigheid.

11 oktober GREEN BOOKGreen Book vertelt een hoogst onwaarschijnlijk maar toch waargebeurd verhaal uit 1962. Een zwarte klassieke pianist gaat een concerttour maken door het zuiden van de Verenigde Staten. Als zijn chauffeur neemt hij een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter van een nachtclub in dienst. De twee leven in totaal verschillende werelden, maar krijgen geleidelijk aan een band met elkaar. Ze reizen rond aan de hand van het boekje The Negro Motorist Green Book, een gids speciaal gemaakt om veilig te kunnen reizen door het strikt blank-zwart gescheiden zuiden van de Verenigde Staten.

De entree is € 4,50; een abonnement voor 6 films kost € 24,00 inclusief een consumptiebon en popcorn. Toegangsbewijzen zijn aan de receptie van De Poorten verkrijgbaar.Aanvang van de films is 19.30 uur. De zaal is open vanaf 18.45 uur. Volgende film: 8 november

Films in De Poorten

Koor Nieuwe Oogst 013 is verhuisd naar

De PoortenHet in maart opgerichte koor Nieuwe Oogst 013 repeteert voortaan in De Poorten. Ze zingen evergreens uit de jaren 60-70-80, zowel Engelse als Nederlandse nummers.

Zing je graag in een gezellig koor met een leuke sfeer en wil je meerstemmig (leren) zingen? Er is altijd plaats voor nieuwe enthousiaste zangers! Kom eens kijken in De Poorten op woensdag van 20.00 tot 22.00 uur. Meer informatie zie: fb.com/Nieuweoogst013 of voor vragen mail : [emailprotected]

Op zaterdagmiddag 28 september is het weer landelijke Burendag op kinderboerderij Kerkibo, van 13.00 tot 17.00 uur.

In het Goirkepark hebben we o.a. springkussens en jeux de boules gelegenheid. Er is versnapering voor jong en oud (geen alcohol). Toegang via de Goirkestraat of via Bisschop Bekkerslaan onder de flat door. Neem uw buren maar mee.

28 september Burendag 2019 bij kinderboerderij Kerkibo

Wegens groot succes organiseren wij weer een rommelmarkt in de Bouwmeesterbuurt.Tussen de Alleenhouderstraat, Ringbaan West, Kwaadeindstraat en de Arke Noëstraatzullen de bewoners voor hun deur heel wat moois te koop aanbieden.

Voor informatie kunt u mailen naar: : [emailprotected]

Georganiseerd door wijkbewoners Marion en Trees.

Bouwmeesterbuurt28 september

rommelmarkt/garagesale/

voordeurmarkt

van 11.00 tot 15.00 uur

: kerkibo.nl

6WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

Daarom is het belangrijk dat Senior5.0 zich organiseert tot een belangrijke belangen-behartiger van de senioren. Niet alleen het organiseren van reizen, biljarten, lezingen, kunst/musea, maar ook van kortingen (bijvoorbeeld op de zorgverzekering en zorg- en comfortartikelen), services (rijbewijsservice, duurzame energie, etc). En ook lokale en landelijke belangenbehartiging zoals politiek debat, pensioenen, Spoorzone, ontwikkeling van goede zorg.

Sluit je aan bij Senior5.0 (vanaf 50 jaar kan men lid worden). De contributie van Senior5.0 bedraagt €23,00 per jaar. Als u zich aanmeldt voor 1 januari 2020 ontvangt u een leuke goodiebag. Aanmelden als lid: mail naar het secretariaat : [emailprotected] of bel : 06 57 84 37 40.

Mevrouw Jansen:Laatst ben ik zo fijn geholpen met mijn computer. Daar heb ik echt geen verstand van, maar via Senior5.0 loopt alles weer op rolletjes. Dat alleen al is mij het lidmaatschap waard.

Biljartgroep Vredesparochie trots op nieuwe giletsOmdat wij als Biljartgroep Vredesparochie 25 jaar bestaan, hadden wij het plan om nieuwe gilets aan te schaffen. Maar die zijn niet goedkoop. Daarom hebben we sponsoren gezocht en gevonden in Bouw- en Metselbedrijf Haans uit onze parochie, en bij de KBO Vredesparochie in enkele leden en een barvrijwilligster. De foto is gemaakt bij ons clubhuis in de Jacob Romansstraat 4.

Haans Bouwbedrijf : haansbouwbedrijf.nl en Haans Metselwerken : haansmetselwerken.nl

KBO Goirke-Hasselt staat voor Katholieke Bond voor Ouderen afdeling Goirke-Hasselt. De K van Katholiek stamt uit het verleden, natuurlijk vragen wij niet meer naar de religie van mensen die zich aanmelden. Dat zou leiden tot discriminatie. Kort gezegd: KBO = Kom Bij Ons (Ouderen).KBO Brabant draagt uit om voor de belangen van ouderen op te komen. Met ca. 130.000 leden hebben we een stem, een stem die zich ook laat horen via persberichten en brieven naar de overheden (regering en gemeentebesturen).

Een deel van de contributie voor onze vereniging (nu € 22,-) gaat dan ook naar de organisatie van KBO Brabant om op te kunnen komen voor de pensioenrechten van ouderen of voor hulp aan ouderen, zoals thuishulp, maar ook voor opleiding van vrijwilligers: ouderenadviseurs, belastinginvullers, enzovoorts.

Wat biedt kBO Goirke-Hasselt?Wij organiseren allerlei activiteiten voor o.a. alleenstaanden en mensen met een laag inkomen. Vóór en dóór ouderen worden allerlei activiteiten bedacht en uitgevoerd. Momenteel bestaat het aanbod uit twee uitstapjes (dagtocht) per jaar, met 50% korting. Twee ontspanningsmiddagen (muziek en humor) met artiesten, gratis entree en inclusief een drankje en een hapje. Ook gratis: jeu de boules, fietsen, sjoelen en een nieuwjaarsreceptie. Bingomiddagen, niet gratis. En natuurlijk onze biljartclub: voor € 22,- + € 20,- per jaar een heel jaar biljarten.

U mist de belangenbehartiging. Helaas ontbreekt het ons aan leden die belastingformulieren kunnen invullen of u kunnen adviseren en helpen een weg te vinden in het doolhof van gemeentelijke voorzieningen.

Interesse?Onze activiteitenlocatie is MFA De Poorten aan de Hasseltstraat. Kom een keer langs op een van onze activiteitenmiddagen. Iedere 2e en 4e dinsdag van de maand sjoelen om 14.00 uur, de 2e en 4e vrijdag van de maand bingo om 13.00 uur. Elke woensdagmiddag biljarten op de 2e etage, vanaf 13.00 uur. Informatie vraagt u aan via : [emailprotected] of bel M. Remkes : 06 54 99 50 52.

lokale kracht is goud waard 'Gezond en gelukkig in Tilburg'. Dat is de titel van het bestuursakkoord. Daarin staat dat Tilburg een stad moet zijn waar het voor iedereen gezond en fijn wonen is.

Rolph Dols, wethouder in de gemeente Tilburg en onder andere verantwoordelijk voor het ouderenbeleid: Ouder worden, het is iets dat ons hopelijk allen gegeven is. Maar de ongemakken die we tegenkomen in het ouder worden en ondersteuning die we daarbij nodig hebben, is niet leeftijdgebonden en voor iedereen anders. Ik kom gelukkig veel vitale, oudere Tilburgers in onze mooie stad tegen.

De groep ouderen wordt de komende jaren nog een stuk groter. En dat vraagt iets van ons als samenleving. Want met een verdubbeling van het aantal 75-plussers naar 28.000 in de komende twintig jaar, veranderen de wensen en behoeften van een aanzienlijk deel van onze inwoners. We willen dat elke Tilburger op een prettige manier kan leven in alle stadia van zijn of haar leven. Lukt het niet op eigen kracht, dan helpen of ondersteunen juist de medebewoners, buren etc., dicht bij huis. Het activeren van die lokale kracht is goud waard.

Maak uw wijk leuker!Wilt u met een groepje ouders een leuke activiteit organiseren voor de kinderen? Samen met uw buren de straat of uw pleintje schoner of groener maken? Voetballen of muziek maken met statushouders? Of een leuke middag organiseren voor mensen in de buurt die weinig contacten hebben?

U kunt uw aanvragen indienen:• Voor bewoners van Goirke-Hasselt-Bouwmeesterbuurt: Natascha Verhaaren van de gemeente* of bij de wijkraad ([emailprotected]).• Voor bewoners Groeseind-Hoefstraat, Loven-Besterd en Theresia: Paul van Esch van de gemeente* of bij de wijkraden: [emailprotected], [emailprotected] of [emailprotected].

Wilt u uw idee eerst nog bespreken, dan kunt u contact opnemen met Natascha, Paul, of met uw wijkraad.

Inez RastovacWijkregisseur Loven-Besterd, Groeseind-Hoefstraat en Theresia: [emailprotected] • 06 41 66 34 23 Paul van Esch Omgevingsmanager Loven-Besterd, Groeseind-Hoefstraat en Theresia: [emailprotected] • 06 10 96 21 93

Jaap Quispel Wijkregisseur [emailprotected] • 06 51 78 38 70

Natascha Verhaaren Omgevingsmanager Goirke-Hasselt-Bouwmeesterbuurt: [emailprotected] • 06 13 20 93 39

Meer informatieOok voor vragen kunt u met ons contact opnemen.Volg ons via Twitter: @oudestadtilburg

V.l.n.r. Inez, Paul, Jaap en Natascha

*CONTACT Wilt u meepraten of heeft u ideeën voor de wijk, neem dan contact op met Team Wijken.

Wijkraad W i j k o r g a n i s a t i e

Senior5.0

KBO Vredesparochie

KBO Goirke-HasseltSenior5.0 is de belangenvereniging voor senioren (50+) in de wijken Theresia, Loven en Besterd in Tilburg. Senior5.0 bestaat al ruim 80 jaar en heeft inmiddels 160 leden. De vereniging is zeer actief en werkt op verschillende locaties, zoals MFA het Spoor, Stadstuin Theresia en andere locaties, afhankelijk van de activiteit.

Meer dan alleen een vereniging! Een belangenorganisatie, een activiteitenorganisatie!

Seniorenvereniging voor Theresia, Loven en Besterd

Samen komen we verder.

Gratis juridisch spreekuur in de Bibliotheek LocHal Iedereen met een juridische vraag kan vanaf nu terecht in de Bibliotheek LocHal voor het gratis juridisch spreekuur ‘Rechtwijzer’. De studenten van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys staan klaar om te helpen met advies en informatie.

De vragen kunnen gaan over uiteenlopende onderwerpen, zoals scheiden, het aanvechten van een beslissing van de gemeente over een uitkering, of een conflict op het werk.Het gratis juridisch inloopspreekuur ‘Rechtwijzer’ in de Bibliotheek LocHal is iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur bij het informatiepunt op de begane grond.

Naast het spreekuur biedt ook de website : rechtwijzer.nl informatie en wijst de weg bij de meest voorkomende onderwerpen: uit elkaar gaan, werk, schulden, overheid, wonen en consumenten.

SamenwerkingHet gratis juridisch spreekuur is een initiatief van de Bibliotheek Midden-Brabant, gemeente Tilburg, Rechtswinkel Tilburg, Juridische Hogeschool Avans & Fontys, het Juridisch Loket en de Raad voor Rechtsbijstand. Deze partijen werken samen om mensen met juridische vragen op weg te helpen. Rechtwijzer geeft informatie en wijst de weg.

ST I C H T I N G WI J K R A A D

Goirke Hasselt Bouwmeesterbuurt

7WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

Initiatieven die hetverschil maken,daar doen we graagaan mee.Wil je meer weten over onze maatschappelijke betrokkenheidin Tilburg en omstreken? Kijk dan opwww.rabo.nl/tilburg/meedoen.

Horen, Zien en Meedoen

Schônste wijk Vraagt: schônste plasticZit jouw oranje container ook altijd zo vol? Of prik je regelmatig zwerfies in de wijk en zit daar vaak plastic tussen? Doneer je Schônste plastic! Gespoeld/schoon en liefst ook met de labels verwijderd; dat plastic kun je bij ons doneren zodat we er mooie dingen voor de wijk van kunnen maken. Wij ontvangen graag type 1, 2, 4 en 5. Wat dat is, lees je op de website. Het BAT omarmt de innovatieve insteek van Schônste wijk en leende ons vier containers.

Schônste wijk laat zien dat plastic geen afval hoeft te zijn maar een waardevolle grondstof om onze woonomgeving mooier te maken.

Schônste wijk is een samenwerking tussen wijkbewoners, kunstenaars en

(wijk)organisaties. Meer weten? Check : schonstewijk.nl of neem contact op met

Saskia Dellevoet, buurtcultuur Tilburg : [emailprotected]

of kijk eens op : fb.com/groups/schonstewijk

Playbackavond Zaterdag 28 september,van 20.00 tot 00.00 uur

in De Poorten

Doe gezellig mee en schrijf je in, en wie weet ga jij met een van de prijzen naar huis.

Gezocht: mensen die jury willen zijn.

Rabo ClubSupport,stem op stichting of vereniging in uw wijk

Nieuws van Schônste wijk

5295

2628

Droom je van een eerste eigen woning?Heb je verhuis- of verbouwingsplannen?

Je woont toch om te leven!

Droom je van een eerste eigen woning?Heb je verhuis- of verbouwingsplannen?

Loopt je huidige rentecontract af en wil je een objectief vergelijk?

Heb je andere vragen?

Maak dan een vrijblijvende afspraak metHypotheek Visie Tilburg. Dit kan snel en op elk gewenst tijdstip.

Ties vand en Berg en Bart van den Oord zijn je graag van dienst.

Bel Hypotheek Visie Tilburg (013) 581 18 66 of mail [emailprotected]

Aan een eerste gesprek zijn nooit kosten verbonden.

Besterdring 221, 5014 HK Tilburg, tel. (013) 581 18 66Kijk ook eens op hypotheekvisie.nl

Postzegel en Munthandel

• Postzegels• Munten• Goud• Zilver

In- en verkoop:

Open do-vr-za 9.00 - 17.00 uBesterdring 54 • Tilburg

[emailprotected]

VOOR BEDRIJF EN PARTICULIER

- SCHILDERWERK

- BEHANGWERK

S c h i l d e r w e r k e n

Hasseltstraat 2305046 LR TilburgT 013 - 542 65 24M 06 - 20 01 73 74E [emailprotected] www.mommersschilderwerken.nl

Hallo Twan,

Wij hebben enkele jaren geleden een advertentie door jullie laten maken. Die moet natuurlijk ook nog worden aangepast.

1. Het logo van AF-Erkend moet daarin verwijderd worden en daarvoor in de plaats één nieuw logo: dat van Onderhoud NL Garantie.Je weet nog waar je die kunt downloaden.

2. De maat van de advertentie moet worden veranderd naar: 47 x 62 mm (hxb).

Wil je dit ook voor ons doen?

eEn ik ben vast vervelend, maar ik moet de advertentie uiterlijk donderdag de 21 september aanleveren voor de wijkkrant.Ik hoop dat het je lukt om mij de advertentie woensdagavond aan te leveren.

Voor de zekerheid doe ik de advertentie bijgaand.

Bruidsjurken gezochtActiviteitengroep De nieuwe jordaan

is op zoek naar bruidsjurken in alle maten en kleuren. Voor iedereen die het leuk vindt om eens een bruidsjurk aan

te trekken en met deze jurk op de foto te gaan als blijvende herinnering.

Deze passessie en fotoshoot zal plaatsvinden in 2020 voor iedereen, man en vrouw, die door omstandigheden nooit in de gelegenheid is om een keertje een bruidsjurk te passen. Ook voor mensen die slecht ter been zijn, gehandicapt, verstandelijk beperkt of anderszins ziek, is er gelegenheid een jurk te passen en een foto te maken.

Wilt u uw bruidsjurk een tweede leven geven? Mail voor meer informatie en het doneren van een bruidsjurk naar Han Dillen van de Hout.

KBO Goirke-Hasselt staat voor Katholieke Bond voor Ouderen afdeling Goirke-Hasselt. De K van Katholiek stamt uit het verleden, natuurlijk vragen wij niet meer naar de religie van mensen die zich aanmelden. Dat zou leiden tot discriminatie. Kort gezegd: KBO = Kom Bij Ons (Ouderen).KBO Brabant draagt uit om voor de belangen van ouderen op te komen. Met ca. 130.000 leden hebben we een stem, een stem die zich ook laat horen via persberichten en brieven naar de overheden (regering en gemeentebesturen).

Een deel van de contributie voor onze vereniging (nu € 22,-) gaat dan ook naar de organisatie van KBO Brabant om op te kunnen komen voor de pensioenrechten van ouderen of voor hulp aan ouderen, zoals thuishulp, maar ook voor opleiding van vrijwilligers: ouderenadviseurs, belastinginvullers, enzovoorts.

Wat biedt kBO Goirke-Hasselt?Wij organiseren allerlei activiteiten voor o.a. alleenstaanden en mensen met een laag inkomen. Vóór en dóór ouderen worden allerlei activiteiten bedacht en uitgevoerd. Momenteel bestaat het aanbod uit twee uitstapjes (dagtocht) per jaar, met 50% korting. Twee ontspanningsmiddagen (muziek en humor) met artiesten, gratis entree en inclusief een drankje en een hapje. Ook gratis: jeu de boules, fietsen, sjoelen en een nieuwjaarsreceptie. Bingomiddagen, niet gratis. En natuurlijk onze biljartclub: voor € 22,- + € 20,- per jaar een heel jaar biljarten.

U mist de belangenbehartiging. Helaas ontbreekt het ons aan leden die belastingformulieren kunnen invullen of u kunnen adviseren en helpen een weg te vinden in het doolhof van gemeentelijke voorzieningen.

Interesse?Onze activiteitenlocatie is MFA De Poorten aan de Hasseltstraat. Kom een keer langs op een van onze activiteitenmiddagen. Iedere 2e en 4e dinsdag van de maand sjoelen om 14.00 uur, de 2e en 4e vrijdag van de maand bingo om 13.00 uur. Elke woensdagmiddag biljarten op de 2e etage, vanaf 13.00 uur. Informatie vraagt u aan via : [emailprotected] of bel M. Remkes : 06 54 99 50 52.

De Rabo ClubSupport, van de Rabobank is een actie waar verenigingen zich voor kunnen inschrijven en zo hun clubkas kunnen sponseren.

Iedereen die lid is van de Rabobank krijgt een unieke code toegestuurd, die men kan gebruiken om op favoriete clubs te stemmen. Ieder lid mag vijf stemmen uitbrengen en zelfs twee stemmen op zijn of haar favoriete club. Voor iedere stem wordt een bepaald bedrag uitgekeerd.

Zonnebloem Hoefstraat/GroeseindOok de afdeling Zonnebloem Hoefstraat/Groeseind heeft zich ingeschreven voor deze Rabo ClubSupport. Hoe meer verkregen stemmen, des te meer geld de deelnemende vereniging krijgt uitgekeerd.

Dit geld wordt door onze Zonnebloemafdeling gebruikt om mensen met een lichamelijke beperking, en eenzame of zieke ouderen, wat extra aandacht te kunnen geven en leuke activiteiten te organiseren in onze wijk, zoals een paasviering, kerstviering, High Tea en een busreisje.

Stem op: Zonnebloem Hoefstraat/Groeseind

De stemperiode is van 27 september t/m 11 oktober en de afdeling Zonnebloem Hoefstraat/Groeseind zou u willen vragen op hen te stemmen, zodat het sponsorgeld ten goede komt aan Zonnebloemgasten in onze wijk.

16 t/m 20 september: schônste wijk WeekDe Schônste wijk Week is een week vol activiteiten rond een mooiere, schonere en actievere wijk. Met deze week haken we aan bij de landelijke Wereldopschoondag, de World Cleanup Day. We maken onze wijk niet alleen schoner, we zetten onze wijk deze week ook in het zonnetje!Het programma bevat dagelijkse zwerfieacties per buurt, een stopmotion workshop op BS De Vijf Hoeven, de Schônste plekjes route, een afvalbordspel en -kwartet, en vooral samenzijn. Als hoogtepunt sluiten we af op vrijdag 20 september met een familiefilm die de Solar Cinema-buurtbios (een mobiele bioscoop op zonne-energie) op het schoolplein van BS De Vijf Hoeven draait! De stopmotion film die kinderen maakten wordt ook getoond. Houd de site in de gaten voor het programma.

schônste wijk WerkplaatsDe Schônste wijk Werkplaats zit aan de Van Bylandtstraat 25. Die wordt dé broedplaats om het motto ‘schonere, leukere en actievere wijk’ verder uit te rollen. En daar hebben we jou bij nodig! Dus heb je ideeën om samen de schouders onder te zetten, loop gerust binnen om te sparren. Dan kijken we samen hoe we je idee kunnen verwezenlijken! Je kunt dan ook de plastic experimenten van afvalkunstenaar Tim Hobbelman bekijken.

Schônste wijk is een programma van Buurtcultuur Tilburg om de wijk GoirkeWest-

Hasselt-Bouwmeesterbuurt mooier, schoner en leuker te maken. Lees hoe we dat samen voor

elkaar proberen te krijgen.

Activiteitengroep de Nieuwe Jordaan

Activiteitengroep De nieuwe jordaan. Meer informatie, doneren bruidsjurk, inschrijven playbackavond en rommelmarkt: Han Dillen van de Hout : [emailprotected] of kijk op : fb.com/DeNieuweJordaan

Rommelmarkt Tijdens de jaarmarkt

29 september van 10.00 tot 17.00 uur

in De PoortenMail uw inschrijving voor de tafels en meer informatie naar: Han Dillen van de Hout.

Oproep:Amateurkoor zoekt vrijwilliger om aanwezigen op repetitieavond van een drankje te voorzien

Ons gezelligheidskoor De Begonia’s, dat een Nederlandstalig repertoire zingt, repeteert op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Woonzorg-centrum De Bijsterstede.

Wij zijn op zoek naar iemand die op deze avonden als vrijwilliger ons koor en de aanwezige bewoners van een drankje wil voorzien, samen met een andere vrijwilliger.

Hebt u interesse, neem dan contact op met Walter van de Sanden. : 06 23 57 63 81 : de-begonias.nl

8WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

Thuis in Theresia

Bekijk het ook en doe mee:

via uw computer.

Via uw smartphone...

...of tablet!

www.wijktheresia.nl

Wat gebeurt er allemaal in uw wijk?

Weet u alles over uw wijk?

Ga naarwijktheresia.nl en vind wat u

zoekt...Het digitale platform ‘Thuis inTheresia’ is een initiatief van Wijkraad Theresia met als doel alle wijkbewoners, -verbinders, -professionals en andere wijk-belanghebbenden op slimme, handige en eigentijdse wijze met elkaar in contact te brengen en te houden: iedereen kan aanhaken. U dus ook!

Stuur uw bijdragen dus door via www.wijktheresia.nl.

(Het platform wordt dagelijks geactualiseerd,

zodat u altijd over het meest recente wijknieuws beschikt...)

LEZINGEN IN HET PAVILJOEN PODIUM Dankzij de grote belangstelling voor de lezingen organiseert Stichting Stadstuin Theresia ook dit seizoen weer Lezingen in het Paviljoen Podium. Mede dankzij de vrijwillige bij- dragen in het roze spaarvarken staat er weer een ambitieus programma.

U bent welkom op de woensdagavond, 19.30 uur in De Stadstuin Theresia!25 september Dr. M.A. (Machiel) van den Berg komt spreken over ‘Calvijn en zijn betekenis in en voor Europa’. 23 oktober Stadsimker Marcel Horck komt op bezoek en vertelt over de imkerij en zal een en ander laten zien. 27 november Cultuur: Mart Janssens vertelt over o.a. De Ploeg (kunstenaarscollectief uit Groningen 1918).

VerwachtWillem Bongaarts en Hans van de Muijsenberg van Paviljoen Podium Stadstuin Theresia hebben nog vele ideeën voor seizoen 2019/2020: “We zoeken contact met het bestuur van de moskee in de Stedekestraat om nader kennis te maken. We pakken weer de draad op met Filosofie. En we zullen ook aandacht besteden aan De verdwenen middenstand in de wijk. De route van het NS-station naar de musea in onze wijk komt aan bod. We zullen ontwikkelingen in onze provincie aan de orde stellen. We willen met buurtbewoners aan de praat over 0 op de meter. Opvoeden anno nu gaan we bespreken. En aandacht gaan we ook geven aan poëzie in de Week van de Poëzie 2020. En in samenwerking met KB0-kring Tilburg gaan we weer in gesprek met de politiek.”

Houd het programma in de gaten of neem een abonnement op onze nieuwsbrief: : stadstuintheresia.nl/mailinglist

Veiligheid in het Spoorpark staat voorop!Het permanente toezicht in het park is de afgelopen tijd versterkt. Overdag vaker door eigen mensen, in de avonduren houdt een beveiliger van 21.30 tot 00.30 uur een toeziend oog op het reilen en zeilen in het park. Zo is er vaker iemand die men kan aanspreken. De aanwezigheid van security geeft alle bezoekers ook een gevoel van veiligheid en, zo stelt het bestuur:

Veiligheid vinden we uitermate belangrijk. Het park is een succes, de sfeer is goed en dat moet vooral zo blijven.

Zonnepanelen worden binnenkort geplaatst in spoorpark Alle Tilburgers rondom het Spoorpark kunnen de laatste aandelen voor het zonneproject in het splinternieuwe park kopen. Hiermee word je deelnemer in het eerste postcoderoosproject van Tilburg en krijg je een rendement van circa 4 procent gedurende 15 jaar. Nieuwsgierig? Meer info : energiefabriekspoorpark.nl

Aanpassing sluitingstijd: van 00.00 naar 23.00 uur

Voortschrijdend inzicht op basis van de dagelijkse praktijk: in de afgelopen weken is gebleken dat de sluitingstijd van middernacht 00.00 uur naar 23.00 uur kon; dat is vanaf eind juli reeds het geval. Het horecapaviljoen T-Huis blijft door de week tot 00.00 uur open en op vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur. De poort op hun eigen terrein is dan de enige externe entree. Alle andere poorten worden na 23.00 uur gesloten. Volgend jaar zomer zal de eindtijd opnieuw worden bekeken.

SST: Theresiastraat 15a, meer informatie en andere activiteiten : www.stadstuintheresia.nl voor vragen : [emailprotected] en WTON-agenda pagina 14

IN DE STADSTUIN OP ZONDAGEen ontmoeting met een hapje en een drankje. Per middag € 2,50 voor brunch incl. koffie/thee. Ook zin? Meld je aan uiterlijk de vrijdag van tevoren via e-mail of : 013 590 70 30 of stop een briefje in de bus bij Theresiastraat 15a met daarop: naam, telefoonnummer en datum lunch. Vraag je buurman/-vrouw mee, gezellig!

22 september: 13.00 tot 17.00 uur: Gezellig samen mosselen eten.

Stichting Stadstuin Theresia

Attentie: bel 0900-8844!Belangrijk voor de omwonenden van het Spoorpark: als je in de nacht in het Spoorpark iets verontrustends constateert, bel dan 0900-8844. Maak vooral duidelijk wat er aan de hand is! Alleen voor noodsituaties bel je 112.

9WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

Wijkraad

Samenwerken aan een fijne wijk om in te wonen werken en spelen

Dierenkliniek Tilburg Oud Noord Veldhovenring 20 013-303 18 18 www.dierenkliniektilburgoudnoord.nl [emailprotected]

Dierenartsen Natasja Rijsenbrij en Antonia Düx zijn de dierenartsen van Dierenkliniek Tilburg Oud-Noord. In de Wijkkrant Tilburg Oud-Noord vertelt Natasja wat ze meemaken in de kliniek.

In maart heeft het zo hard geregend dat het via ons doucheputje overstroomde.Ja, we hebben het geluk van een douche op de praktijk. Daar heb ik al eens gebruik van moeten maken toen ik bij het leegmaken van anaalklieren de inhoud vol in mijn gezicht, haren en nek kreeg.

Verder gebruiken we de douche soms als er een hond oververhit is geraakt op dagen zoals die gruwelijk warme donderdag eind juli. Maar in maart gebruikte de regen ons doucheputje om over te lopen. Gelukkig met “schoon” regenwater en niet met rioolwater, maar dat gaf toch schade. En die schade hebben we in de afgelopen weken opgelost met hulp van professionals, en ook van vrienden. En met veel flexibiliteit van ons, de assistentes, en van klanten! Dank jullie wel daarvoor!

Daar kwam heel wat bij kijken. We hebben eerst spreekkamer 1 laten drogen en een nieuwe vloer laten leggen, daarna de andere spreekkamer en opnameruimtes voorin. Toen hebben we de operatiekamer naar voren verplaatst, net zoals toen we vier jaar geleden met deze dierenkliniek zijn gestart. En uiteindelijk hebben we de praktijk zelfs even moeten sluiten om de vloer van de hele wachtkamer, gang, voorbereiding en operatiekamer te laten

Een regenbui met een staartje

egaliseren en vinyl te laten leggen. En tenslotte hebben we het leggen ook nog twee dagen moeten uitstellen omdat de onderlaag niet droog genoeg was. Wat een bende en chaos, en wat een inzet.

Dank jullie wel klanten, waarvan we afspraken en operaties hebben moeten verzetten!

We hebben een dag op de gladde ondervloer gewerkt, nageltjes geknipt op straat, wond-controle op de stoep, levensnoodzakelijke tabletjes geleverd via de achteringang. En tegelijkertijd struikelden we over vinylleggers en plintenbouwers, was de balie vervangen door een tafel, deed de pin het niet, viel internet uit...Gelukkig is alles nu achter de rug en zijn we weer als vanouds aan het (dierenartsen)werk!

IJsselsteinBesterdring 110 | Tilburg | Openingstijden: ma - zo 8.00 - 21.00

Openingstijden: maandag t/m zondag van 08.00 - 21.00 uur, 365 dagen van het jaar

Beste wijkbewoners,Ik ben er een poosje tussenuit geweest, maar hoop weer flink aan de slag te kunnen. In de vakantie ben ik regelmatig door de wijk gereden om zoveel mogelijk alles te bekijken, want ik woon hier pas zes jaar in Loven-Besterd en ken natuurlijk nog niet alles in de wijk.

Zo was ik bij Stichting The Living Museum, Enschotsestraat 250-01. Een atelier voor talentontwikkeling en persoonlijk herstel. Daar heb ik Ad ontmoet, een aardige man en een van de mensen die zorgen dat daar alles op rolletjes loopt. We krijgen een lekker bakje koffie, maken een praatje, je vermaakt je met eigen dingetjes, lekker schilderen, buiten een sigaretje roken en nog heel veel meer. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens bij thelivingmuseumtilburg.nl

Ook op de kermis ben ik geweest, jongens wat was het een feest, maar poeh poeh, ook tropisch heet. Voor mij was het zo erg, ik kon geen lucht meer happen, dus de koude douche heeft mij constant gezien. Zelfs mijn honden gaven geen kik, die bleven op de koude vloer liggen, voor de ventilator. Gelukkig is dit weer voorbij, alhoewel het nog een lange tijd warm bleef.

Ik vond een duif die niet meer kon vliegen. Hij was de weg kwijt en met een beetje geluk kon ik hem vangen. En thuis heb ik hem in een kooi kunnen laten herstellen. Nadat ik aan zijn pootje een telefoonnummer vond, kreeg ik de eigenaar aan de telefoon. Vanuit Geldrop heeft zijn baasje hem drie dagen later opgehaald. Vliegen kon weer, en ik kreeg duizend bedankjes. Tof tof. Mijn dag was weer goed.

Ik een uitnodiging voor een boottocht over de Piushaven en het Wilhelminakanaal. Nou, ik kan je wel vertellen: dat moet je echt meemaken. Je ziet enorm veel van Tilburg, waarvan je gewoon niet wist dat het bestond. Alles wat je tegenkomt wordt ook haarfijn uitgelegd. Ook kun je wat eten en drinken meenemen op de boot en maak je er weer een feestje van. Er is mogelijkheid voor een wandeling, waarbij je uitleg krijgt over alles van kruid en onkruid wat je tegenkomt. Want alles heeft een functie in de natuur, vooral voor de insecten die bedreigd worden met uitsterven.

Tussen twee haakjes... Wie kan er Pater Poels een financiële bijdrage geven? Raar toch dat deze man, die altijd klaarstaat voor iedereen, ineens wordt afgeschreven. Heel veel mensen worden hier weer de dupe van. Laat uw hart spreken en helpt u alstublieft mee om deze stichting in leven te houden. Ze zijn er niet voor niets, armoede zal er altijd blijven. Doneer op gerritpoels.nl

Zo, nu zijn we weer een beetje bijgekletst, en mocht u zelf een verhaaltje of ervaring in de wijkkrant willen plaatsen dan wil ik u daar graag bij helpen!M.v.g. Marion Brangers-Vermeer. E-mail: [emailprotected]

Meer informatie over de wijkraad Loven-Besterd: www.facebook.com/LovenBesterd - www.loven-besterd.nl

mail naar: [emailprotected]

De Lindehoeve is een van de weinig over- gebleven stadsboerderijen in Tilburg en is gebouwd in 1907 onder architectuur van Jos Donders.

Een groep enthousiaste eigenaren restaureert het monumentale complex en realiseert op het terrein tien woningen waarvan er negen levensloopbestendig zijn. De Lindehoeve is een uitstekend voorbeeld hoe mensen zelf het heft in handen kunnen nemen om wonen voor nu en later vorm te geven.

Joke Muijsers, een van de toekomstige bewoners, heeft een bronzen beeld gemaakt dat de burgemeester zal onthullen en dat symbool staat voor de nieuwe woonfunctie van de boerderij. Er zullen verschillende sprekers zijn, waaronder burgemeester Weterings, architect Magdaleen Kroese en beeldhouwer Joke Muijsers. Gastheer is de voorzitter van CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) vereniging de Lindehoeve, Jacques van der Borght.

Herbouw en restauratie de Lindehoeve gereedOp donderdag 26 september 2019 omstreeks 18.00 uur zal Burgemeester Theo Weterings aanwezig zijn op de Lindehoeve aan de Oude Langstraat 66 om een beeld te onthullen dat de herbouw en restauratie van de boerderij markeert.

10WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

Woonzorgcentrum Den Herdgang

Berlagehof 60 5041 JS Tilburg 013 583 18 00

Openingstijden restaurant Vanaf 9.00 uur koffie drinken Warme maaltijd 17.00 - 17.45 uur

Service en diensten Bibliotheek Woensdag 9.30 - 11.30 uur Internetcafé Dinsdag 9.30 - 11.30 uur Clubactiviteiten Bewegen Maandag 10.45 - 11.30 uur Sjoelen Maandag 14.30 - 16.00 uur Handwerken Woensdag 9.30 - 11.45 uur Jeu de Boules Vrijdag 14.30 - 16.30 uur

Ruimte huren? Informeer naar de mogelijkheden: 013 583 18 55

Vrijwilligerswerk? Informeer vrijblijvend bij Leoni Hoogendoorn: 013 583 18 60 [emailprotected] Deelname activiteiten? Mail naar Claudi Olieslagers: [emailprotected] Maandelijks ontvangt u dan de activiteitenkalender

Like onze Facebookpagina: fb.com/denherdgang

Meedoenregeling Heeft u recht op de meedoenregeling? Deze kunt u gebruiken in Den Herdgang. Meer informatie via Claudi Olieslagers: [emailprotected]

Bingo’s In de oneven weken op dinsdagavond om 19.00 uur In de even weken op woensdag-middag, aanvang 14.30 uur

Entree € 2,50, bingokaart € 1,50 per stuk

Ontspanning Zaterdag 21 september Wereld Alzheimerdag Benefietbingo voor ikweetdatjijhetweet.nl Aanvang bingo 14.30 uur Mode verkoop Donderdag 26 september Vincken Mode 10.00 tot 12.00 uur

Donderdag 10 oktober Fitts Thuisboetiek 10.00 tot 14.00 uur

Themadiner Zaterdag 21 september Wereld Alzheimerdag Brabantse Koffietafel Aanvang 12.30 uur, € 14,95 Met optreden van Jurgen Jonkers en aansluitend om 14.30 uur een Benefietbingo voor ikweetdatjijhetweet.nl

Donderdag 26 september Mosseldiner Aanvang 17.00 uur met optreden zeemanskoor De Leyezangers Dinsdag 1 oktober High Tea Aanvang 12.30 uur, € 8,10 p.p.

Donderdag 3 oktober Indisch eten Aanvang 17.00 uur, € 14,95 p.p. -- Opgeven t/m een week vooraf in het restaurant!

Nationale Sportweek Maandag 23 september t/m zondag 29 september Diverse activiteiten zie fb.com/denherdgang

Verwenweek ‘Hartelijk’ Maandag 30 september t/m zondag 6 oktober Diverse activiteiten, zie fb.com/denherdgang

Zondagmiddagmatinee Zondag 29 september Zangeres MarieChristien Aanvang 14.30 uur Zondag 6 oktober Zanger Peter van Berkel Aanvang 14.30 uur

MOSSELEN ETEN

Donderdag 26 september, mosseldiner! Aanvang 17.00 uur met zeemanskoor De Leyezangers. Kosten € 14,95 p.p. inclusief consumptie. Dit diner wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Vrienden van Den Herdgang. Voor elke maaltijd gaat € 2,50 naar Vrienden van Den Herdgang. Opgeven t/m 20 september in het restaurant.

In september en oktober zijn er te veel activiteiten om hier te vermelden.

Voor het volledige programma kunt u terecht op onze Facebooksite en/of mailen naar [emailprotected] Dan krijgt u het programma toegestuurd.

Vaste weekactiviteiten: (m.i.v. 01 oktober 2019) Maandag: D’n Inloop / Kegelen 10.00 -11.30 Schilderclub 10.00 -11.30 D’n Inloop / Gezelspel 14.00 -16.30 Uurtje Klassiek 14.00 -16.30 D’n Inloop / MuziekVaria 19.00 -20.30 Dinsdag: D’n Inloop 10.00-11.30 Wandelclub 10.00-11.30 Creatief Café 10.00-11.30 D’n Inloop / Creatief 14.00-16.30 Bakkerij of Matinee 14.00-16.30 D’n Inloop / Kaartclubs 19.00-20.30 Woensdag: D’n Inloop / Actief&Spel 10.00-11.30 MBVO-groep 1 10.00 -10.45 MBVO-groep 2 11.15-12.00 Bingo 14.00-16.30 Bingo 19.00-20.30 Donderdag: D’n Inloop/Oud Hollands 10.00-11.30 Atelier 10.00-11.30 Creatief Café 10.00-11.30 D’n Inloop / Barakken 14.00-16.30 Wandelclub 14.00-16.30 Creatief Café 14.00-16.30 Soos / Begonia’s 19.00-20.30 Vrijdag: D’n Inloop / Spel 10.00 -11.30 MBVO-groep 1 10.00 -10.45 MBVO-groep 2 11.15-12.00 Mannencafé 14.00-16.30 Indoor Boulesspel 14.00-16.30 Borreltijd 19.00-20.30 Zaterdag: D’n Inloop / Spel 10.00 -11.30 D’n Inloop / Creatief 14.00 -16.30 Zondag: D’n Inloop / Gezelspel 10.00 -11.30 D’n Inloop of Matinee 14.00 -16.30 Frietavond (na matinee) 17.00 -19.00 ● Al onze activiteiten zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Andere activiteiten: Ma t/m Vr: Computerhoek, op afspraak* Ma t/m Vr: Duofiets op afspraak* Ma/Wo/Do: Kapsalon op afspraak* *afspraken via: 013 549 61 00 Di/Wo/Do/Vr: Schoonheidssalon Bijster Mooi, op afspraak: 06 21 43 18 00 Ma t/m Vr: Dagbesteding De Wever Thuis Locatie Bijsterstede, 10.00-16.00 Dagelijks: Bruin café, 12.00-16.30

Extra activiteiten van 13 september t/m 24 oktober

14 - Eucharistieviering - 16.00 17 - Samen zingen - 14.30 18 - Bloemenbingo - 14.30 21 - Alzheimerdag met o.a. een op- treden van Jurgen Jonkers - 14.30 24 - Dinsdagmatinee met optreden van Jeanne Verbeek - 14.30 28 - Eucharistieviering - 16.00 29 - Zondagmatinee met optreden van Les Musiciens Joyeux - 14.30

01 - Samen zingen - 14.30 06 - Zondagmatinee met optreden van De Begonia’s - 14.30 08 - Het Huistheater met Ja Zuster, Nee Zuster - 14,30 12 - Eucharistieviering - 16.00 15 - Dinsdagmatinee met optreden van Bart van Loon - 14.30 16 - Leuke Prijzen Bingo - 14.30 20 - Koopzondag - 14.30 22 - Dinsdagmatinee met optreden van Zand, Zeep & Soda - 14.30 26 - Eucharistieviering - 16.00

Wij komen graag met u in contact Word vrienden van Facebookpagina

De Bijsterstede en meldt u via WhatsApp aan voor onze Social App: 06 85361213.

Zo blijft u op de hoogte van activiteiten, uitstapjes en andere leuke dingen! Ook bent u van harte welkom om langs te komen op ons kantoor, vraag bij de receptie van De Bijsterstede naar

Florine Bakker of Wendy Ratelband.

Vrijwilligerswerk Interesse in vrijwilligerswerk binnen De Bijsterstede? Dan kunt u contact opnemen met coördinator vrijwilligers

Alex Hendrickx: 013 549 61 00

De Wever Thuis 24-uurs zorg met een indicatie van

CIZ, thuiszorgadvies van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Informatie tel: 0800 339 38 37

Appartementen huren

Appartementen huren bij De Bijsterstede? Informatie:

Frans van Gurp.Tel: 0800 339 3837

Team Alpe d’HuZes KWF-Tilburg zamelt kleding in waarvan alle opbrengsten ten

gunste komen van het goede doel, Alpe d’HuZes. Met deze actie hopen zij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen

met kanker. Uiteraard ondersteunt De Bijsterstede deze actie van harte.

Iedereen kan dan ook vanaf nu, het gehele jaar door, zijn of haar oude kleding, schoenen riemen en tassen bij

De Bijsterstede inleveren (geen dekens, kussens en nat textiel).

Bij de hoofdingang staat tegenover de

receptie het gehele jaar door een speciaal daarvoor bedoelde container

waarin u e.e.a. kunt deponeren. Op deze manier kunnen we samen met u nóg

meer bijdragen aan onderzoek naar, en bestrijding van deze vreselijke ziekte.

Doet u met ons mee? Bedankt!!!!

Woonzorgcentrum

Energieplein 54 5041 NH Tilburg

013 549 61 00 Dagelijkse openingstijden

restaurant ‘Ons Genoegen’: Koffie drinken: 09.00 - 11.30 Warme maaltijd: 12.00 - 13.30

Hartelijk Welkom

11WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

Mindfulness training Inloophuis Midden Brabant

Joannes Zwijsen Burgemeester Brokxlaan 1407 - Tel: 013 549 26 00 Website: dewever.nl/wonen/locaties/4/joannes-zwijsen Facebookpagina: fb.com/joanneszwijsen

Donderdag 12 september Bingo Van 15.00 tot 16.30 uur. € 3,50 Donderdag 3 oktober Optreden Ja Zuster, Nee Zuster Van 15.00 tot 16.30 uur. € 3,50 Donderdag 10 oktober Optreden leuk Amusem*nt Oktoberfest Van 15.00 tot 16.30 uur. € 3,50 Donderdag 17 oktober Herfststukjes maken Van 15.00 tot 16.30 uur. € 3,50 Donderdag 24 oktober Bingo Van 15.00 tot 16.30 uur. €3,50

Dagelijks geopend van 8.00 tot 19.00 uur.

Loop eens binnen voor onze

lunchaanbiedingen, hapjes, thema-avonden of voor een kopje koffie met iets lekkers erbij.

Dagelijks een warme maaltijd

van 11.45 tot 13.30 uur. 65+ € 8,35 gasten € 11,25

Volg ons ook op Facebook

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers: Maaltijdvrijwilligers die mee willen helpen bij de avondmaaltijd, van 16.00 tot 19.00 uur. Dagen in overleg. Biljartvrijwilliger, een uurtje per week in overleg. Wilt u meer informatie over deze vrijwilligersfuncties? Graag contact opnemen met vrijwilligers- coördinator Anke Verdijk: 013 549 26 00, Woonzorgcentum Joannes Zwijsen.

Woonzorgcentrum Padua Paus Adriaanstraat 60, 5014 LR Tilburg Tel: 013 540 8600

U bent van harte welkom om deel te nemen aan onze activiteiten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Trees Jansen: [emailprotected] of bel: 013 540 8600

Vaste activiteiten:

Maandag Wandelgroep 10.00 – 11.30 uur € 2,50 per keer

Bibliotheek Leestafel 10.30 – 11.45 uur

Kleding herstellen Leestafel 14.00 – 16.00 uur

Wijkbingo Welzijnsruimte Piazza 14.15 – 16.00 uur Bingokaarten € 5,- per stuk

Dinsdag After Eight – Jazzband repetitie Welzijnsruimte Piazza 14.30 – 16.00 uur Let op: enkel in de oneven weken!

Rikken Welzijnsruimte Piazza 19.00 – 21.00 uur

Woensdag Gym Welzijnsruimte Piazza 10.30 – 11.30 uur Deelname € 2,50 per keer

Vrijdag Hobbyclub Welzijnsruimte Piazza 10.00 – 11.30 uur Deelname € 2,50 per keer

Luisteren vanuit je leunstoel Vergaderruimte 10.30 – 11.30 uur Let op: enkel in de even weken!

Breiclub Leestafel 14.30 – 16.00 uur

U kunt de Meedoenregeling gebruiken op Padua. Kijkt u voor de extra activiteiten op onze Facebookpagina: fb.com/paduatilburg

Je leert door middel van mindfulness-oefeningen bewust stil te staan bij je ervaring van het ‘hier en nu’ en met een vriendelijke houding naar jezelf en anderen te kijken. Er ontstaat dan ruimte voor het maken van andere keuzes. Door middel van een mindfulnesscursus kun je dus effectiever omgaan met stress en kun je meer rust en balans in je leven ervaren.

Mindfulness voor mensen met kanker is een training in aandacht. Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we meestal de neiging om deze te onderdrukken of te vermijden. Op

De Wever De Wever

Mindfulness betekent: met aandacht aanwezig zijn in het huidige moment, zonder daarover een oordeel te hebben. Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we vaak de neiging deze af te keuren of te onderdrukken. Dit heeft een ongunstig effect. Mindfulness leert je om een meer accepterende houding aan te nemen ten aanzien vanje gedachten, gevoelens en emoties.

deze manier proberen we controle te krijgen over negatieve gedachten of gevoelens. Dit heeft helaas vaak een tegenovergesteld effect. Je leert om bewuster stil te staan bij de ervaring van het moment, zonder oordeel. Er ontstaan ontstaat dan de mogelijkheid om op een andere, effectievere manier met de klachten om te gaan. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat bij mensen met kanker deelname aan een mindfulnesstraining leidt tot vermindering van de ervaren stress (angst en somberheid) en verbetering van de kwaliteit van leven.

Op 19 september is een informatieochtend gepland en op 3 oktober starten we met een

training van acht weken.

Meer activiteiten Inloophuis zie WTONagenda pagina 14

Mede in het kader van de ledenwerving houdt Resurrexit op dinsdagmiddag 17 september een ‘mee-zing-middag’. In deze sessie brengen we samen enkele nostalgische liederen ten gehore uit de Nederlandse volkszang en uit omringende landen. Het seniorenkoor staat onder leiding van Wil van Leijsen en wordt begeleid door Ellen Walschots.

Mee-zing-sessie, van 14.00 tot 15.00 uur in wijkcentrum De Baselaer

Hebt u interesse, schroom niet om mee te doen. Elke actieve deelnemer krijgt na afloop aan deze mee-zing-sessie een gratis consumptiebon aangeboden. Er volgt dan een pauze waarbij gelegenheid is om gezamenlijk de consumptie te gebruiken. U kunt eventueel nadere informatie inwinnen bij de aanwezige bestuursleden. Na de pauze gaat het koor verder met de openbare repetitie, waarbij u altijd kunt blijven luisteren naar het vervolg van de repetitie.

In 2022 bestaat Resurrexit 50 jaar. Het koor heeft dus een lange historie in de wijken Groeseind-Hoefstraat-Loven-Besterd, en ook in Tilburg Noord zijn we geen onbekende meer. We zingen op verzoek in woonzorgcentra (nostalgische middagen, kerst- en paasvieringen) en luisteren nog een paar kerkelijke vieringen op in Tilburg Noord en Oud-Noord. Ook is Resurrexit te vinden op diverse podia in Tilburg (Buurtbühne en FTZ-Koren-dag) en zoeken we de samenwerking met andere verenigingen.

Zing met ons mee!Elke leeftijd heeft zijn charme. En u kunt zonder enige verplichting aan deze mee-zing-sessie deelnemen. Wij zullen dit in de toekomst zeker nog eens herhalen. Wilt u vaker meezingen en lid worden van ons koor? Interesse? Bel voor nadere info naar voorzitter Jan Kapitein, : 013 455 05 29 of secretaris Jan de Groot, : 06 83 69 90 26. Kom vrijblijvend luisteren op een van onze repetities in De Baselaer op dinsdagmiddag van 13.45 tot 16.00 uur. En vindt u het leuk, blijf met ons meezingen!

Mee-zing-middag op 17 september met Gemengd koor Resurrexit

12WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

Kinder

Praktijk voor Fysiotherapie& Manuele TherapieDoriene van den BroekReinier Vos

FysiotherapieManuele TherapieSportrevalidatie

Molenbochtstraat 58a5014 ER Tilburgtel 013-5441160

Kapitein Nemostraat 90 06 - 51 25 11 [emailprotected]

Reparatie - APK - Onderhoud van alle merken

Leerlingen monteursopleiding Innovam ●Cliënten uit de Zorg ●

Zomeren

op Kinderopvang

Norlandia

Het Spoor

Om met vol enthousiasme op terug te kijken.

ZOMERSCHOOL

De begeleiders van de eerste Zomerschool Tilburg Oud-Noord kijken terug op twee mooie weken waarin zij voor een groep basisschoolkinderen de Zomerschool hebben georganiseerd. De Zomerschool Tilburg Oud-Noord is een samenwerking tussen ContourdeTwern, basisschool Cleijn Hasselt, basisschool De Vijf Hoeven en basisschool De Cocon.

In de eerste instantie is de Zomerschool georganiseerd om de zogenaamde 'vakantiedip' te voorkomen. Een herkenbaar en veelvoorkomend fenomeen, waarbij kinderen het risico lopen een achterstand op te lopen ten opzichte van leeftijdsgenootjes, wanneer zij langere tijd onvoldoende in aanraking komen met de structuur, manier van werken en Nederlandse taal in het onderwijs.

Nieuwe vriendschappen

Het waren twee ontzettend mooie en onvergetelijke weken, voor de kinderen die hebben deelgenomen, maar ook voor de toppers die hen begeleid hebben. Een prachtige ervaring met voldoende aanknopingspunten voor herhaling volgend jaar! Samen maken we elkaar sterker. Volgend jaar weer!

Nieuwe uitdagingen

Theaterworkshop

Klimmen in het klimbos

Leuke en leerzame activiteiten: ontwerpen van een uniek product met bijhorend reclamefilmpje, klimmen en klauteren in een blind labyrint, technische kant ontdekken bij het Ontdekstation, theaterworkshop.

Nadenken en ontwikkelen

Ontmoeten van rolmodellen

13WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

Dit unieke tekenlokaal is gehuisvest in Ontdekstation013. Je kunt hier zelf tekeningen maken op de digitale tekentablets. Onze

medewerkers leggen je uit hoe het werkt: hoe je met de digitale tekenpen prachtige tekeningen kunt maken en hoe je de miljoenen kleuren, glitters en vormen gebruikt. Trots op jouw tekening? Dan mailen

we hem naar jou thuis, zodat je het daar kunt printen en ophangen!

dmp administratie Dorith Looijkens Bierings RBc Eikstraat 14, 5038 MP Tilburg telefoon 06 54 39 12 21 [emailprotected] www.dmp-administratie.nl

MKB | ZZP | particulier Ondersteuning bij uw belastingaangifte of administratie. Informeer vrijblijvend naar een kostenopgaaf op maat.

Belastingaangiften | Toeslagen | Fiscale dienstverlening | Boekhouding | Jaarrekening | Loonadministratie

dmp administratie Dorith Looijkens Bierings RBc Eikstraat 14, 5038 MP Tilburg telefoon 06 54 39 12 21 [emailprotected] www.dmp-administratie.nl

MKB | ZZP | particulier Ondersteuning bij uw belastingaangifte of administratie. Informeer vrijblijvend naar een kostenopgaaf op maat.

Belastingaangiften | Toeslagen | Fiscale dienstverlening | Boekhouding | Jaarrekening | Loonadministratie

dmp administratie Dorith Looijkens Bierings RBc Eikstraat 14, 5038 MP Tilburg telefoon 06 54 39 12 21 [emailprotected] www.dmp-administratie.nl

MKB | ZZP | particulier Ondersteuning bij uw belastingaangifte of administratie. Informeer vrijblijvend naar een kostenopgaaf op maat.

Belastingaangiften | Toeslagen | Fiscale dienstverlening | Boekhouding | Jaarrekening | Loonadministratie

dmp administratie Dorith Looijkens Bierings RBc Eikstraat 14, 5038 MP Tilburg telefoon 06 54 39 12 21 [emailprotected] www.dmp-administratie.nl

MKB | ZZP | particulier Ondersteuning bij uw belastingaangifte of administratie. Informeer vrijblijvend naar een kostenopgaaf op maat.

Belastingaangiften | Toeslagen | Fiscale dienstverlening | Boekhouding | Jaarrekening | Loonadministratie

Speciale Activiteiten bij Ontdekstation013In Ontdekstation013 kun je van alles ontdekken! Doe spannende proefjes in de scheikundeshow, kom zelf een robot maken in de scraphoek, of ontdek hoe je zelf een film kunt maken met een greenscreen. Nieuw is de geluidsworkshop: ontdek hoe geluidsgolven werken en maak je eigen beat! Met mooi weer kun je ook buiten met water aan de slag; ontdek de (opwaartse) kracht van water.

Weekend van de Wetenschap

Op 5 en 6 oktober is het Weekend van de Wetenschap en daar doet Ontdekstation013 natuurlijk ook aan mee. Tijdens deze dagen zijn er speciale activiteiten, bijvoorbeeld een presentatie van Charlotte Koster over DNA, en dan natuurlijk op het niveau dat kinderen dit kunnen begrijpen. Zij komt op 5 oktober en geeft de presentatie twee keer: om 11.30 uur en om 14.30 uur.Dit is nog maar één voorbeeld, het wordt een bijzonder programma met presentaties van verschillende partijen, speciaal voor kinderen van 8 tot 14 jaar. Dus noteer dit weekend alvast in je agenda, zodat je tijd vrijhoudt om langs te komen!

En oh ja, de entree is dit weekend gratis! Kijk t.z.t. op ontdekstation013.nl voor meer informatie over het programma.

Kom in de herfstvakantie!

12 t/m 20 oktober In de herfstvakantie zijn we geopend tussen 11.00 en 17.00 uur.

Dus neem je ouders, opa en oma, vriendjes en vriendinnetjes mee! Zeker als het buiten regent of als er een echte herfststorm waait, kun je je bij ons binnen heerlijk vermaken, terwijl je ouders een lekker kopje cappuccino drinken in onze horecahoek. Maar zij mogen natuurlijk ook gewoon meedoen! Veel ouders vinden het superleuk om de activiteiten samen met hun kind(eren) te doen.

Wil je weten welke workshops op het programma staan? Kijk op Instagram of bel ’s ochtends rond 11.00 uur en we leggen precies uit hoe het dagprogramma er die dag uitziet. Telefoon: 06 493 220 50.

Vincents Tekenlokaal

: ontdekstation013.nl : vincentstekenlokaal.nl

Spoorzone, Hal 79

Vele buurtbewoners zingen in een koor. Deze repeteren buiten de wijk, maar zijn goed bereikbaar voor u als wijkbewoner om mee te doen. De meeste koren geven ook uitvoeringen in of buiten de wijk. In deze editie aandacht voor twee koren, zij hebben iets te vieren.

Cantabile is een gemengd seniorenkoor en bestaat dit jaar 25 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum is er een feestelijk concert op zondag 20 oktober om 14.00 uur in MFA De Symfonie, Eilenbergstraat 250, Tilburg Noord. Toegang gratis.

Tijdens dit gevarieerde concert, onder leiding van dirigent Wil van Leijsen en pianiste Munira Yakinuna, zullen ook jeugdige violisten optreden. Tevens zal er aandacht zijn voor twee jubilarissen die al 25 jaar bij het koor zingen: Maria Lips en Nelly de Wit. Zij hebben het koor mee opgericht en zijn respectievelijk 92 en 87 jaar.

Ook bewoners uit Tilburg Oud-Noord zijn lid van Cantabile. Wij nodigen u uit om te komen luisteren naar dit bijzondere concert, en misschien bent u daarna zo enthousiast geraakt dat u ook graag wilt meezingen. Dat kan, we repeteren elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.15 uur in Het Ronde Tafelhuis, Wagnerplein 4, Tilburg. Wilt u meer info? Bel dan de secretaris Ria Vennix : 06 18 66 56 97

16 november, Gouden jubileum voor Mannenkoor La Renaissance

25 jaar Tilburgse Zangvereniging Cantabile

Gratis toegang, textielMuseum met verschillende activiteiten voor jong én oudHet museum biedt een rijk programma aan in de voormalige textielfabriek, met onder meer rondleidingen door het TextielLab, lezingen over de historie van het gebouw, historische filmvertoningen en voor kinderen een speurtocht én de workshop 'stoommachine bouwen'.

Op vrijdag 16 november houdt het Tilburgs Mannenkoor La Renaissance een Gouden jubileumconcert in de Concertzaal van Theaters Tilburg.

Onder de titel ‘Con saluti musicali’ wordt het publiek o.a. een buitengewone voor- stelling met muziek uit de wereld van Bel Canto aangeboden. Koop alvast kaarten à € 17.50 bij Theaters Tilburg of te bestellen bij : [emailprotected] Meer informatie : mannenkoor-la-renaissance.nl en oktobereditie WTON

kinderworkshop 'stoommachine bouwen'Ga tijdens deze inloopworkshop aan de slag met huis-tuin-en-keukenmaterialen en bouw een eigen fantasie(stoom)machine.

Mini-rondleidingen Tijden: 12.30, 13.15, 14.00, 14.45 en 15.30 uur. Neem deel aan een van de drie verschillende mini-rondleidingen van elk een halfuur.

lezingen Tijden: 13.00, 14.15 en 15.30 uur. Kom om 13.00 uur meer te weten over diverse projecten uit het TextielLab, waarbij de kunstenaar of ontwerper de collectie van het TextielMuseum als inspiratiebron heeft gebruikt. Laat je om 14.15 uur informeren over de historie van het gebouw, waarvan het oudste gedeelte dateert uit 1862. Het gebouw, destijds door wollenstoffen-fabrikant Christiaan Mommers gebouwd, is inmiddels benoemd tot rijksmonument. Om 15.30 uur vertelt onze bibliothecaris je, aan de hand van stalenboeken, meer over de geschiedenis van ‘leren door te maken’, een onderwerp dat in het TextielLab nog steeds actueel is.

Filmvertoning Tijden: 13.30-14.15, 14.45-15.30, 16.00-17.00 uur. In de bibliotheek is de film 'De industriële revolutie in Engeland' te zien. De film toont nieuwe uitvindingen en toepassingen in de periode van 1730 tot 1840, waarvan de stoommachine een van de belangrijkste is.

kinderspeurtocht Lever de oplossing in en maak kans op een prijs.

locHal is een ‘Plek van plezier’ op Monumentendag. In samenwerking met gemeente Tilburg, Fontys lerarenopleiding, Avans, Heemkundekring Tilburg en Erfgoed Tilburg organiseren we die dag verschillende activiteiten in de LocHal. Bij de beide ingangen van de LocHal vind je informatiepunten met daarop alle info over Monumentendag en de monumenten die deze dag zijn te bezoeken. Zie ook : bibliotheekmb.nl/agenda/1909-sep/de-open-monumentendag-2019

15 september, Open Monumentendag 2019Het centrale thema van deze 33e editie is ‘Plekken van Plezier'.

Foto: Tommy de LangeDamastWeverij www.textielmuseum.nl

14WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

De KruikenBODE wordt een carnavalsmagazine voor bewoners van Tilburg waarin zij kunnen lezen waar en wanneer ze carnaval kunnen vieren bij hun favoriete carnavalsvereniging. De carnavalsverenigingen kunnen hun feestprogramma en zelfgeschreven artikelen inzenden.

De KruikenBODE wordt ontwikkeld door Persoonlijkekunstencreatie.nl en zal in heel Tilburg (Berkel-Enschot en Udenhout) gratis huis aan huis worden bezorgd, vier weken

voor carnaval met Waogeslouwe. Adverteerders zijn nodig om dit te kunnen realiseren. Uw advertentie wordt in heel Tilburg gezien. Artikelen inzenden en adverteren : [emailprotected] Meer informatie : persoonlijkekunstencreatie.nl/kruikenbode

Wijkkrant Tilburg Oud-NoordAdverteren? Mail:

[emailprotected]

Wijkraden

Wijkorganisatie De Ringp/a Hoefstraat 175 [emailprotected] www.de-ring.org fb.com/DeRing175

ST I C H T I N G WI J K R A A D

Goirke Hasselt Bouwmeesterbuurt

Wijkraad Goirke-Hasselt- Bouwmeesterbuurt p/a Hasseltstraat 194 www.goirke-hasselt.nl

Wijkraad Loven-Besterd p/a Schaepmanstraat 36 [emailprotected] www.loven-besterd.nl fb.com/LovenBesterd

Wijkraad

Wijkraad Theresiap/a Schaepmanstraat 36info@wijktheresia. nl www.wijktheresia.nl fb.com/WijkraadTheresia

Agenda

Wijkinformatie

Bibliotheek LocHal en Kennismakerij 25: 10.00u, Inloopochtend Borstkanker, IMB1 17.15u, Pers in Persoon, BLenKM3 19.30u, Lezing in het Paviljoen Podium, SST6 19.30u, Meet & Greet fotograaf J. Keivo, BLenKM326: 09.30u, Beauty Verwendag, IMB1 10.00u, Inloopspreekuur Leergeld, SLT16 12.00u, Wijklunch, De Baselaer8, zie p. 16 18.00u, Onthulling beeld Lindehoeve 13.00u, Palliatief spreekuur, IMB1 19.30u, Mannenavond: mannen en kanker, IMB1 19.30u, Mans Genoeg: Hij voor Zij, BLenKM328: 10.00u, Rommelmarkt, De Baselaer8, zie p. 16 11.00u, Rommelmarkt Bouwmeesterbuurt, p. 5 12.00u, Wijklunch5, Het Spoor8 13.00u, Burendag, Kinderboerderij Kerkibo 20.00u, Playbackavond, ANJ428 t/m 1 nov Expositie kunstgroep, Galerie Pjotr29: 11.00u, Jaarmarkt De Hasselt11 met: 10.00u, Rommelmarkt ANJ4 13.00u, Fietscafé & Fotowedstrijd De Blije Fietser, BLenKM327 sep tot 11 okt: Rabobankleden stem op uw favoriete clubs! Zonnebloem zie p. 7Oktober 1: 19.30u, Verhalencafé Molukse Gemeenschap, BLenKM3 2: 10.00u, Klankontspanning, IMB1 3: 11.00u, Start Workshop Mindfulness, IMB1 20.00u, MUS (Variété programma), Kunstmaan9 4: Deadline artikelen editie oktober WTON 09.00u, Livestream TedXVeghel in het Futurelab, BLenKM35 en 6: Weekend vd Wetenschap, Ontdekstation01313 6: 12.00u, Dag vd ouderen, BBQ en bingo, St. Aoda2 7: 11.00u, Start Workshop Mindfulness, IMB1 19.30u, Thema-avond ‘Voeding en Beweging bij kanker’IMB110: 13.00u, Oktoberfest, Joannes Zwijsen716: 19.30u, Tegenlicht Meet Up: Reizen is het nieuwe roken, BLenKM311: 19.30u, Filmavond, De Poorten8 20.00u, Popronde Tilburg met Eva van Manen en 21.15u, Meadowlake, BLenKM312 t/m 20: Workshops herfstvakantie, Ontdekstation0131313: 09.00u, Rommelmarkt Oosterhout1215: 12.00u, Oud Hollandse spelen, St. Aoda217: 10.00u, Bloemschikken Herfst, IMB1 18-19-20: PaperPassion, Koepelhal14 20: 14.00u, Jubileumconcert Cantabile, De Symfonie822: 11.00u, Jaarmarkt Rijen11 19.30u, Thema-avond ‘Lekker slapen’, IMB1 23: 10.00u, Klankontspanning, IMB1 19.30u, Lezing in het Paviljoen Podium, SST624: Editie oktober WTON 12.00u, Wijklunch, De Baselaer8, zie p. 1624-25-26: Knit & Knot, Koepelhal14 26: 12.00u, Wijklunch5, Het Spoor831: 19.30u, Mannenavond: mannen en kanker, IMB128 okt t/m 1 nov: Expositie kunstgroep, Galerie PjotrNovember 3: 12.00u, Bingo, St. Aoda2 8: 19.30u, Filmavond, De Poorten8 10: 10.30u, Dag van de Mantelzorg, informatiemarkt en lunch, De Symfonie816: 20.30u, Gouden jubileumconcert Mannenkoor La Renaissance, Theaters Tilburg22: Deadline artikelen editie december WTON23: 12.00u, Wijklunch5, Het Spoor8 20.00u, interactieve theateravond Nomen, Kunstmaan927: 19.30u, Lezing in het Paviljoen Podium, SST6

De agenda van de Wijkkrant Tilburg Oud-Noord wordt zorgvuldig samengesteld. Het is echter geen volledige agenda van Oud-Noord. Om missers te voorkomen: check bij de organisatie van de betreffende activiteit.Soms zijn er kosten verbonden aan activiteiten.1IMB = Inloophuis Midden Brabant, aanmelden activiteiten: inloophuismiddenbrabant.nl [emailprotected] De activiteiten van het Inloophuis zijn uitsluitend bedoeld voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker: (ex-)patiënten en hun naasten. 2St. Aoda = Activiteiten Stichting Alleen op deze aarde: Café zaal Bierings, Goirkestraat 50. Aanmelden en kosten: alleenopdezeaarde.nl Let op! Tijdelijk nummer: Frans van de Moosdijk 06 29 06 06 023BLenKM = Bibliotheek LocHal en Kennismakerij in de LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, aanmelden en meer informatie programmering lochal.nl en bibliotheeknieuwestijl.nl fb.com/lochal013 4ANJ = Activiteitengroep de Nieuwe Jordaan, www.fb.com/DeNieuweJordaan5Wijklunches Het Spoor, € 2,50 p.p. aanmelden/betalen t/m do. voorafgaand van de wijklunch receptie Het Spoor8 6SST = Stichting Stadstuin Theresia, Theresiastraat 15A, [emailprotected], stadstuintheresia.nl7Woonzorgcentra dewever.nl en p. 12 en 13 8Wijkcentra contactgegevens zie contourdetwern.nl, ContourdeTwern p. 16 en zie de wijk Facebookpagina's 9Kunstmaan = Goudenregenstraat 15-6, kunstmaan.nl 10ZesZaligeZomerfilms in Het Spoor8 11koolenenkoolen.nl 12deevenementenlijn.nl 13ontdekstation013.nl 14paperpassion.nl/knitenknot.nl 15stadscampingtilburg.nl/buurtcamping en spoorparktilburg.nl 16SLT = Stichting Leergeld Tilburg, leergeld.nl/tilburg 17schonstewijk.nl

Agenda

Wijk Facebookpagina’s fb.com/mfahetspoor fb.com/wijkcentrumdepoorten fb.com/Wijkcentrum-de-Baselaer fb.com/vriendenvandewissel fb.com/ContourdeTwernOudNoord

De Bijsterstede 013 549 61 00 Energieplein 54 [emailprotected] www.dewever.nl

Den Herdgang 013 583 18 00 Berlagehof 60 [emailprotected]

Joannes Zwijsen 013 549 26 00Burgemeester Brokxlaan 1407 [emailprotected]

PaduaPaus Adriaanstraat 60 013 540 86 00 [emailprotected]

Woonzorgcentra

Donderdag 26 september,Mans Genoeg: Hij voor Zij. Kennismakerij, 19.30 uur, gratis

Feniks Emancipatie Expertise Centrum Tilburg organiseert i.s.m. Bibliotheek Midden-Brabant de thema-avond ‘Hij voor Zij’, over het betrekken van mannen bij de bestrijding van geweld tegen vrouwen.

Overal ter wereld is geweld tegen vrouwen nog dagelijks aan de orde van de dag. Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen krijgt na haar vijftiende te maken met (seksueel) geweld. De meeste daders van geweld zijn mannen (in negen van de tien gevallen), maar de meeste mannen zijn geen dader. De #MeToo beweging is één van de oorzaken waarom er nu meer aandacht is gekomen voor de rol van mannen bij de bestrijding van (seksueel) geweld tegen vrouwen.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mannen onderdeel worden van de oplossing? Wat kun JIJ als man doen om geweld tegen vrouwen te bestrijden? En wat kun je doen als je getuige bent of een vermoeden hebt van geweld? Op 26 september staan deze vragen centraal en gaan we gezamenlijk op zoek naar antwoorden. Naast het zoeken naar oplossingen en de rol van mannen daarin staat op deze avond de context van geweld tegen vrouwen (en andere slachtoffers, ongeacht gender) centraal.

Hoofdgast Jens van Tricht, oprichter en directeur van Emancipator en auteur van ‘Waarom feminisme goed is voor mannen’, gaat uitgebreid in op waarom mannenemancipatie nodig is voor een beter leven en een betere wereld. Wethouder Rolph Dols zal de resultaten presenteren

van de enquête over (seksuele) straatintimidatie, die naar 6000 Tilburgse inwoners is gestuurd. Landelijke stichtingen ‘No Thanks’ en ‘Stop Straat-intimidatie’ en Tilburgse organisaties ‘Blauwe Maan – Hulp na onvrijwillige seks en misbruik’ en ‘Veilig Thuis Midden-Brabant’ zijn aanwezig om mee te praten over de oplossing tegen (seksuele) straatintimidatie en intimidatie op concerten en festivals. Samen met het publiek gaan deze professionals in gesprek over het thema en verkennen ze mogelijke oplossingen. Ten slotte zorgt Baron Coverband voor een muzikale afsluiting waarbij gedanst en geborreld kan worden.

Nieuw in Tilburg: carnavalsmagazine de kruikenBODE

www.persoonlijkekunstencreatie.nl

Persoonlijke kunst en creatie Uitgever van:

ruiken

KruikenBODE: Adverteren? Mail:

[emailprotected]

FOTOpuzzel WIJKKRANT Tilburg OUD-NOORD

Foto: Henriëtte van Raak

Prijswinnaars juni editie:Het boeket van ALL ABOUT FLOWERS is gewonnen door: Wout Arends.De nylon beautycase van G. DE MAN-MELIS is gewonnen door: Corrie van Bijnen. >> Een WTON pen is gewonnen door: Peter Vos.Alle prijswinnaars hebben bericht gehad. De nylon beautycase moet worden opgehaald, bloemenbon/pen wordt bij u in de brievenbus gedaan. Van harte gefeliciteerd!

Herkent u het stukje wijk op de foto en weet u op welke locatie de foto is genomen? Mail dan uw oplossing met het antwoord voor 4 oktober naar : [emailprotected] Lever in ieder geval de volgende informatie aan bij het insturen van uw antwoord: naam, adres, e-mailadres en locatie van de foto.

Onder de mensen die het juiste antwoord geven worden de volgende prijzen verloot:

Î een boeket van bloemisterij ALL ABOUT FLOWERS : all-aboutflowers.nl

Î een nylon beautycase van lederwaren- speciaalzaak G. DE MAN-MELIS : www.gdemanmelis.nl

Î Onder de overige juiste inzenders worden WTON tassen of WTON pennen verloot. Ook te koop bij de redactie: tas € 3,50, pen € 3,50, samen € 6,00.

U krijgt bericht wanneer u een van deze prijzen heeft gewonnen. In de eerstvolgende wijkkrant en op : persoonlijkekunstencreatie.nl/fotowedstrijd-wijkkrant-tilburg-oud-noord worden de antwoorden en de namen van de winnaars gepubliceerd. Oplossing editie juli/zomer:

De zijgevel van hoekhuis in de Graaf Engelbertstraat nr. 9

Voorgevel van woonzorg-centrum Joannes Zwijsen in de Burg. Brokxlaan 1407, Brasserie de Refter.

Opgave september

ExPOSITIESTextielMuseum: t/m 3 nov, Bauhaus& Modern Textiel in Nederland; t/m 1 dec, Flora & Fauna; t/m 5 jan 2020, Bloed, Zweet en Garens, textiel voor de LocHal; t/m 1 maart 2020, Black & WhiteGalerie Atelier Pjotr: t/m 24 okt, Expositie De schoonheid van de vergankelijkheid van Peter Verbraak. 28 okt t/m 1 nov Expositie kunstgroep Galerie Pjotr. Wo: 10.00u en 14.00u, Lessen schilderen en boetserenEscape Rooms Dolfijn: Nemo en Hotel AkasakaWEKELIJKSE WIJKACTIVITEITEN Stichting Stadstuin Theresia6:di en do: 10.00 - 16.00u, Inloopdagendi: 11.00 - 12.30u, WeHelpen Hall of Fame: wo: 14.00u, KinderknutselmiddagBijsterhof: do: 14.00u, BingoWijkcentra:De Poorten8: wo: 08.30u, Ontbijt 20.00u, Biodanza do: 09.00u, Taalclub vr: 14.00u, BingoHet Spoor8: do: 19.00u, Zumba 1e vr. vd maand: 14.00u, Bingo vr: 10.00 - 12.00u, WeHelpen De Baselaer8: di: 13.00u, Spreekuur hulp en ondersteuning 19.30u, Computer Inloop wo: 13.00u, Volksdansgroep Shalom do: 14.00u, BingoDe Wissel8: do: 12.00u, LunchWoonzorgcentra:Den Herdgang7: oneven weken op di: 19.00u, Bingo even weken op wo: 14.30u, BingoDe Bijsterstede7: wo: 14.30u, BingoJoannes Zwijsen7: laatse do vd maand: 15.00u, BingoseptemberPaperPassion en Knit & Knot, !Online voorverkoop kaartjes met korting !Inschrijven nieuwe danscursussen Van Opstal12: 10.00u, Inloopspreekuur Leergeld, SLT16 13.00u, Palliatief spreekuur, IMB1 19.00u, Bondgirls, IMB115: 09.00u, Rommelmarkt Wagnerplein12 Open Monumentendag, locaties bibliotheekmb BLenKM3, TextielMuseum 16 t/m 20 Schônste wijk17 Week, zie pagina 716: 19.30u, Tegenlicht Meet Up: Future Fashion, BLenKM317: 12.00u, Film of Jeu de boules, St. Aoda2 14.00u, Mee-zing-middag Resurrexit, De Baselaer8 19.30u, Lezing De Achterkant van Tilburg, BLenKM318: 10.00u, Inloopochtend Borstkanker, IMB1 Nieuw dansseizoen DanceMasters Van Opstal19: 10.00u, Lotgenotencontact Hersentumor, IMB1 10.30u, Informatieochtend Mindfulness, IMB1 13.00u, Koor ‘Zingen voor je leven’, IMB1 17.00u, Workshop Koken, IMB120: 19.30u, ZesZaligeZomerfilms10, Het Spoor8 20.00u, Lekker dansen, De Poorten821: 12.30u, Wereld Alzheimerdag, Brabantse koffietafel, optreden van Jurgen Jonkers Benefietbingo, Den Herdgang7 en De Bijsterstede722: 09.00u, Rommelmarkt Waalwijk12 11.00u, Goirlese Zomermarkt11 13.00u, Mosselen eten, SST623: 19.30u, Thema-avond ‘Je partner heeft kanker maar hoe gaat het met jou’, IMB1

15WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

Colofon De Wijkkrant Tilburg Oud-Noordis de krant voor de wijken: Loven-Besterd, Groeseind-Hoefstraat, Theresia, Goirke-Hasselt-Bouwmeesterbuurt.Voor buurtbewoners met hun activiteiten, verenigingen, stichtingen en goede doelen is een plaatsing van een zelfgeschreven artikel gratis. Artikelvoorwaarden zie: www.persoonlijkekunstencreatie.nl/wijkkrant-tilburg-oud-noordWijkkrant Tilburg Oud-Noord wordt 8 keer per jaar gratis bezorgd bij alle bewoners van Oud-Noord. (Samen met de Tilburgse Koerier)Eindredactie: Claudia van der WaalRedactie en tekstcorrectie: Hennie van LareUitgever: Persoonlijke kunst en creatieE-mail adres redactie : [emailprotected]: in uitgaveweek wo-vr, samen met de Tilburgse Koerier. Bezorgklachten? Heeft u een NEE-NEE sticker of de wijkkrant niet ontvangen? Mail uw adres naar de redactie. De wijkkrant lezen of meenemen: Wijkcentra: De Wissel; Het Spoor; De Poorten; De Baselaer/ Woonzorgcentra: De Bijsterstede; Den Herdgang; Joannes Zwijsen/ Diversen: Tante Pollewop; CNGO; Plus; Tilburgse Koerier; Dierenkliniek Tilburg Oud-Noord; Spijkers Fietsen; Tapijttegelhuis Tilburg; Kringloop Tilburg; Advertenties:

Altijd vindbaar voor de bewoners in uw wijk.Tarieven en formaten downloaden : www.persoonlijkekunstencreatie.nl/wtonof mail naar :[emailprotected] inclusief plaatsing op : www.persoonlijkekunstencreatie.nl/ adverteerders-wijkkrant-tilburg-oud-noord met link naar de website van de adverteerder.Uitgavedata 2019:

Download de planning 2019, artikelvoor- waarden of bekijk de krant digitaal op :www.persoonlijkekunstencreatie.nl/wtonDe redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan deze wijkkrant. De uitspraken van de auteur(s) van de artikelen weerspiegelen niet (nood-zakelijkerwijs) het standpunt van de redactie. De redactie behoudt zich het recht voor artikelen te weigeren. Voor eventuele onjuistheden in de weergave of foutieve informatie, dan wel schade hierdoor veroorzaakt, stelt de redactie zich niet aansprakelijk.

Verzorging

LANETTE Sint Pieterspark 69 maak een afspraak: 013 785 75 87 www.lanette.eu

Uw Pedicure JoyceLovensestraat 145 06 12 62 06 [emailprotected] www.uwpedicurejoyce.nl

Hypotheek Visie TilburgBesterdring 221 013 581 18 [emailprotected] www.hypotheekvisie.nlRabobank Tilburg en omstreken Particulieren 013 537 99 11 Bedrijven 013 537 96 60 www.rabobank.nl/tilburg

Hypotheek/ Bank

Adverteren vanaf € 10,- excl. btw

Tante Pollewop kringloopboetiekMolenstraat 47 Open: di.wo.do.vr. van 9.00 tot 17.00 uur www.tantepollewop.org

G. de Man-Melis Molenstraat 128 013 542 11 61 [emailprotected] www.gdemanmelis.nl

Posters Folders Visitekaartjes Tijdschriften Nieuwsbrieven Fotoboeken Advertentieswww.persoonlijkekunstencreatie.nl

Editie 2019 Deadline24 oktober 4 oktober12 december 22 november

Kringloop TilburgCeramstraat 12 013 577 17 [emailprotected] www.kringlooptilburg.nl

kringloop

Mommers Schilderwerken Hasseltstraat 230 013 542 65 [emailprotected] www.mommersschilderwerken.nl

Suzuki Vioolstudio ‘A Beautiful Heart’Mr. J.H. de Pontplein 9 06 44 94 00 81 [emailprotected] www.suzukivioolstudio.nl

Muziek

lederwaren

Jong Nederland ASGVredeman de Vriesstraat 38 A013 536 35 02 [emailprotected] www.facebook.com/jongNLasg Check de site www.jongnederlandasg.nl voor onze groepsavonden, leeftijden en nog veel meer.

Jong Nederland

Wekelijkse groepsavonden:di 18.30-20.00 Junioren jongens 10 t/m 12 jdi 20.00-21.30 Senioren j+m 13 t/m 16 j wo 18.30-20.00 Junioren meisjes 10 t/m 12 jdo 18.30-20.00 Rakkers j+m 7 t/m 9 jdo 20.00-21.30Oldtimers volw. m/e verstand. beperk.vr 18.30-20.00 Minioren j+m 4 t/m 6 jvr 20.00-21.30 16+ groep j+m 16+

Jong Nederland Loven-besterdLeliestraat 49 (De Wissel) [emailprotected]

facebook.com/jongnederlandlovenbesterd

Massagepraktijk-TilburgC. Schoenmakers 013 580 21 13 Kapitein Nemostraat 99 06 27 32 47 70 www.massagepraktijk-tilburg.nl

therapie

Fysiotherapie - Manuele Therapie Mevr. D. van den Broek Dhr. R. VosMolenbochtstraat 58A 013 544 11 60 www.fysiotherapiedebesterd.nl Fysiotherapie - Manuele Therapie Drs. H.Lutke Schipholt Drs. I. Lutke SchipholtKorte Hoefstraat 1B 013 536 29 22 www.fysiotherapietilburg.nl

UitvaartUitvaartbegeleiding In HarmonieOude Lind 35 013 572 18 22 [emailprotected] www.uitvaartbegeleidinginharmonie.nl

Voor OndernemersBusinessHub BesterdPop-upwinkel voor ondernemersProefwinkel, flexwerken, eventruimteBesterdplein 2 businesshubbesterd.nl

TextielMuseum 013 53 67 475Goirkestraat 96 www.textielmuseum.nlPop-upmuseum WZC Joannes Zwijsen Burgemeester Brokxlaan 1407

Kindercrèche Spoorzone (KDV 0-4 jaar)Burg. Brokxlaan 1617 013 581 10 90 06 55 11 52 [emailprotected] www.kindercreche.nl/kinderopvang -spoorzone-tilburgPeutercrèche De Vijf Hoeven (2,5-4 jaar)H. van Tulderstraat 7 013 535 90 38 06 55 11 52 [emailprotected] www.kindercreche.nl/locaties/de-vijf-hoevenPeutercrèche Poorten (2,5-4 jaar)Hasseltstraat 194 013 464 92 26 06 55 11 52 [emailprotected] www.kindercreche.nl/locaties/poortenPeutercrèche Het Spoor (2,5-4 jaar)40 weken per jaar opvangSchaepmanstraat 44 013 744 01 51 06 55 11 52 [emailprotected] www.kindercreche.nl/locaties/het-spoor

WijkinformatieGemeente Tilburg: www.tilburg.nlSpoorzone: www.spoorzone013.nlPolitie: www.politie.nl spoed: 112 Geen spoed, wel politie: 0900-8844

Basisschool Den Bijstere Daltonerf 8 013 542 37 72 [emailprotected] www.denbijstere.nlBasisschool De Cocon Hoefstraat 173 013 543 42 77 [emailprotected] www.decocon.net

Basisscholen

Basisschool De StappenSchaepmanstraat 38, onderbouw/middenbouwWilhelminapark 55, bovenbouw 013 542 46 [emailprotected] www.bsdestappen.nl

Basisschool De Vijf HoevenHendrik van Tulderstraat 7 013 542 12 41 [emailprotected] www.devijfhoeven.nl

Basisschool Cleijn Hasselt Hasseltstraat 198 013 542 22 [emailprotected] www.cleijnhasselt.nl

Art-fact [emailprotected] 013 53 60 869Schônste wijk [emailprotected] fb.com/groups/schonstewijk

kunst & Cultuur

KrisjKrasjKresj en SchalmeiSmidspad 76A 013 544 64 [emailprotected] www.sterrekinderopvang.nl/krisjkrasjkresj

Kinderdagverblijf KIEKBerlagehof 74-75 013 822 89 [emailprotected] 06 27 01 42 44 www.kdvkiek.nl

Norlandia Kinderopvang (0-13 jaar)Schaepmanstr. 42 013 744 01 [emailprotected] www.norlandia.nl www.facebook.com/norlandiahetspoor

Bike Repair CentreJan Grewenstraat 16 013 542 52 07 [emailprotected] www.bikerepaircentre.nl

Fiets

Dierenspeciaalzaak Discus AnimoGasthuisring 36-38 013 542 49 [emailprotected] www.discusanimo.nl

Dierenkliniek Tilburg Oud-Noord Veldhovenring 20 013 303 18 [emailprotected] www.dierenkliniektilburgoudnoord.nl

Dieren

R.J.DierenbenodigdhedenTextielplein 12 013 544 01 [emailprotected] www.rj-dierenbenodigdheden.nl

BibliotheekBibliotheek LocHal en KennismakerijBurgemeester Brokxlaan 1000 [emailprotected]

www.facebook.com/lochal013www.lochal.nl www.bibliotheeknieuwestijl.nl

All About FlowersVredeman de Vriesstraat [emailprotected] 013 544 07 60 www.all-aboutflowers.nl

Bloemen

dmp administratieDorith Looijkens Bierings RBcEikstraat 14 [emailprotected] 06 54 39 12 21 dmp-administratie.nl

Administratie

Creatieve workshopsOntdekstation013 06 81 11 54 77Vier ook bij ons je kinderfeestje!Burg. Brokxlaan 20, Spoorzone Hal [emailprotected] www.ontdekstation013.nlHennie van Lare, schrijfdocent www.schrijfwerkplaats.com

AutoZorg Mutsaers Kapitein Nemostraat 90 06 51 25 11 [emailprotected] www.autozorgmutsaers.com

Auto

Expositie Museum/GalerieGalerie Atelier PjotrGoirkestraat 78 013 536 54 [emailprotected] 06 13 57 64 44 www.galeriepjotr.nl

BowlingDolfijn, the plays to beo.a. Bowling, Escape Rooms, Goolfy Minigolf Ringbaan Oost 2a 013 203 71 38 Online reserveren: www.dolfijn.eu

De Houtloods 013 850 92 00 www.houtloods.comEetbar De Wagon 013 203 50 51 www.eetbardewagon.comBurgemeester Brokxlaan 1041

Café zaal Bierings Goirkestraat 50 013 542 63 [emailprotected] www.cafebierings.info

Horeca

Cafe ‘t UilennestKoestraat 125 013 850 06 63Maandag gesloten www.uilennest.nl

Maatschappelijke organisatiesFeniks, Emancipatie Expertise CentrumNS Plein 17 013 542 18 [emailprotected] www.fenikstilburg.nl

Evenementen

Administratiekantoor WartenbergSpeciaal voor: Starters, ZZP, kleine MKBDudokhof 49 06 48 13 03 [emailprotected]

Spijkers FietsenRingbaan Noord 136 013 542 17 [emailprotected] www.spijkersfietsen.nl

PaperPassion, Koepelhal: 18-19-20 okt [emailprotected] www.paperpassion.nl Knit & Knot, Koepelhal: 24-25-26 okt [emailprotected] www.knitenknot.nlOnline voorverkoop kaartjes met korting

Kindercampus OculusBankastraat 2 013 543 46 [emailprotected] www.oculuskindercampus.nl

Kindercampus OculusSt Willebrordplein 6 013 532 37 [emailprotected] www.oculuskindercampus.nl

kinderopvang

Tapijttegelhuis Tilburg 013 543 69 03Veldhovenring 36 06 50 50 84 [emailprotected] www.tapijttegelhuis-tilburg.nl

Kinderstad Tilburg Oud-NoordBSO den Bijstere, Daltonerf 8 Maandag t/m vrijdag: na schooltijd tot 19.00 Voorschoolse opvang vanaf 07.30 tot 08.30Peuteropvang Den Bijstere Daltonerf 8 013 535 91 72 www.kinderstadtilburg.nl/denbijsterewww.facebook.com/kinderopvangdenbijsterePeuteropvang CoconHoefstraat 173 013 542 20 55 www.kinderstadtilburg.nl/cocon www.facebook.com/peuteropvangcocon Info alle locaties: 06 50 28 69 68 [emailprotected]

Partycentrum Van Opstal Koestraat 28 06 50 50 39 25 www.partycentrumtilburg.nl Beurdenoort (Sport)massage

Petra van Onzenoort-van BeurdenTheresiastraat 15A 06 22 89 23 55 www.beurdenoort-sportmassage.nl

CNGO Centrum voor natuurlijke gezondheidsontwikkelingGroeseindstraat 91 013 577 02 [emailprotected] www.cngo.nl

sport en beweging

Tekstbureau Theo van [emailprotected] 06 23 13 29 01 www.theovanetten.nl

tekstschrijver

PLUS IJsselsteinBesterdring 110 013 542 74 85www.plus.nl/supermarkten/tilburg_plus- ijsselstein_634

supermarkt

Koolen & Koolen organisatie en adviesbureau. 29 sep: Jaarmarkt Hasselt, 22 sep: Goirlese Zomermarkt, 22 okt: Jaarmarkt Rijen Inschrijven voor kraam of grondplaats: [emailprotected] 013 580 15 14 www.koolenenkoolen.nl

Solidare natuurvoedingMolenbochtstraat 66 013 543 29 [emailprotected] www.solidarenatuurvoeding.nl

Haans Bouwbedrijf 06 45 19 48 95Haans Metselwerken 013 542 76 42 www.haansbouwbedrijf.nl www.haansmetselwerken.nl

Huis en inrichting

Dansbeleving wo-avond in De Poorten 3 introductielessen Biodanza voor € 25,- 06 2474 [emailprotected] www.dansbeleving.nlDanceMasters van OpstalTilburg: Koestraat 28 013 542 20 68Berkel-Enschot: Burg. Brendersstraat 3 013 88 98 222Nieuw danscursusseizoen start 18 septemberSchrijf nu in: www.dansvanopstal.nl

De Evenementenlijn V.O.F. 0416 530 502 06 51 21 79 20Rommelmarkten 15 sep: Tilburg Wagnerplein, 22 sep: Waalwijk, 13 okt: Oosterhout [emailprotected] Inschrijven voor kraam/meer info op: www.deevenementenlijn.nl

HobbyPostzegel- en Munthandel Den BesterdBesterdring 54 013 543 00 [emailprotected] 06 14 02 71 77do t/m vr 9.00-17.00 www.denbesterd54.nl

16WIJKKRANT TILBURG OUD-NOORD sepTemBeR 2019

Op maandag 9 september starten

zes statushouders met een duaal

leerwerktraject bij MFA Het Spoor. Deze

groep nieuwe Tilburgers wordt opgeleid

tot facilitair medewerker. Leerwerkcoach

Marije Swaak begeleidt de kandidaten het

komende jaar.

ContourdeTwern in Oud-Noord adres MFA De Poorten

Hasseltstraat 194

5046 LP Tilburg

tel 013 464 92 10

adres Wijkcentrum De Baselaer

Hoefstraat 175

5014 NK Tilburg

tel 013 543 59 09

adres MFA Het Spoor

Schaepmanstraat 36

5041 AR Tilburg

tel 013 542 16 64

adres Buurthuis De Wissel

Leliestraat 49

5014 AE Tilburg

tel 013 542 24 38

internet www. contourdetwern.nl

Deze pagina is een uitgave van ContourdeTwern.

Tijdens de eenjarige opleiding worden de

deelnemers klaargestoomd voor het werk

als facilitair medewerker. Ze leren niet alleen

hoe ze de functie kunnen uitvoeren, maar

ontvangen ook intensieve begeleiding. Dankzij

deze begeleiding krijgen ze alle facetten van

het vak onder de knie.

Het leven vraagt soms om een arm om je schouder

Meer dan een vak leren

Voor nieuwkomers is het belangrijk dat ze

meer leren dan het vak. Ze komen immers

in een vreemde werk- en leefomgeving

terecht. Ze hebben daardoor een andere

leerbehoefte. Tijdens het traject ontvangen

de kandidaten begeleiding op het gebied van

taal, persoonlijke situatie en ontwikkeling,

werken in Nederland, normen en waarden in

de Nederlandse cultuur, zelfredzaamheid en

sociaal leven in Tilburg.

Werkplek

Vanaf september 2019 zijn de deelnemers

regelmatig in het wijkcentrum te vinden.

Ze ondersteunen de beheerders bij de

uitvoering van hun taken. Na het afronden

van het leerwerktraject bekijken we welke

mogelijkheden er voor hen zijn binnen en/of

buiten ContourdeTwern.

Warm welkom

We heten de deelnemers van harte welkom

in ons wijkcentrum. We vertrouwen erop dat

u ons daarbij helpt. Een warme ontvangst

en welkomstgevoel zal de start van het

leerwerktraject voor de nieuwe Tilburgers

versoepelen.

We kijken uit naar de ontmoeting en zien u

graag bij MFA Het Spoor.

de Vriendschapsbank zou stoppen? Een

paar mensen schrijven dat ze dan een

traantje zouden laten. Ze beschrijven een

rampscenario waarin ze hun vriendschappen

verliezen en achter de geraniums verpieteren.

Gelukkig laat het merendeel van de leden het er

niet bij zitten. Ze gaan op zoek naar iets anders

of zetten zelf iets op met de mensen die ze bij de

Vriendschapsbank hebben ontmoet. Of zoals

Fred de Weerd schreef: ‘Het leven vraagt soms

om een arm om je schouder en die vind je bij

de Vriendschapsbank’.

Interesse

Interesse om een keer aan te sluiten?

Neem contact op met Annemarie in

MFA Het Spoor, 013 542 16 64 of met

[emailprotected]

Rommelmarkt wijkcentrum De Baselaer

Kom inkopen doen tijdens de rommelmarkt

op zaterdag 28 september bij Wijkcentrum

De Baselaer (Hoefstraat 175). De gratis

markt is geopend van 10.00 tot 15.00 uur.

Wil je graag spullen verkopen? Er zijn nog

enkele stands vrij. Bel 013 543 59 09, of mail

[emailprotected].

Rommelmarkt wijkcentrum De Poorten

Ook bij MFA De Poorten kunt u gezellig

komen snuffelen op de rommelmarkt. De

markt vindt plaats op zondag 29 september

van 10.00 tot 17.00 uur. Meer weten? Mail

naar [emailprotected]

Wijklunch

Op donderdag 26 september is het weer

tijd voor de maandelijkse wijklunch. De

wijklunch vindt elke laatste donderdag van

de maand plaats. Meld je aan en geniet van

een heerlijk driegangenmenu voor slechts

€ 3,50 per persoon. De lunch start om 12.00

uur bij Wijkcentrum De Baselaer (Hoefstraat

175).

Aanmelden kan door een berichtje te sturen

naar [emailprotected].

Dag van de Mantelzorg

Zondag 10 november 2019 vindt de lande-

lijke Dag van de Mantelzorg plaats. Een dag

waarop we mensen verrassen die zorgen

voor een ander. Mantelzorg is niet vanzelf-

sprekend, dus laten we er samen een mooie

dag van maken. In Tilburg nodigen we man-

telzorgers en hun zorgvragers uit bij Resto

013. De dag staat in het teken van ontspan-

ning en gezelligheid.

Tijdens de Dag van de Mantelzorg is er in

wijkcentrum De Symfonie vanaf 10.30 uur

een informatiemarkt met als thema Respijt-

zorg. Daarnaast is er een lunch en wordt de

dag afgesloten met een verassende act. De

lunch wordt u aangeboden door Resto van

Harte en iets lekkers bij de koffie door De

Rooipannen.

Let op: Voor de lunch is een beperkt aantal

plaatsen beschikbaar. Reserveren kan vanaf 1

oktober t/m 1 november via de mantelzorg-

lijn: [emailprotected] of

013 583 99 00.

De Vriendschapsbank bestaat vijf jaar.

Een warm, liefdevol project waar mensen

elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar

vriendschappen en clubjes ontstaan van-

uit gedeelde hobby's zoals een fietsclub

en museumgroep. Maar dat hoeft niet. Het

contact iedere week en ergens naartoe

kunnen gaan, is voor veel mensen genoeg.

‘Het geeft me het idee dat ik ergens bij

hoor’, is een veelgehoorde uitspraak.

Op woensdagmiddag 14 augustus vierden we

het lustrum in theater De Boemel. Met een kop

koffie/thee en wat lekkers werden alle gasten

hartelijk ontvangen. Annemarie Vermeulen,

coördinator van het project, heette iedereen

welkom met een terugblik. Zij bedankte De

Boemel, die dit feest mede had gesponsord.

Ook de Plus supermarkt leverde een bijdrage

in de vorm van een goodiebag voor iedereen.

Waardering

Gon Mevis, directeur van ContourdeTwern,

uitte vervolgens zijn grote waardering voor

de Vriendschapsbank. Hij zei blij te zijn met

deze activiteit die vijf jaar geleden door

Annemarie is opgezet.

Entertainer Gerard Korthout start-

te hierna met zijn show met liedjes en

anekdotes uit de oude doos. Na deze

humoristische presentatie gingen de stoelen

aan de kant, zodat er een dansje gemaakt kon

worden. Zowel binnen als buiten op het terras

werd van een drankje genoten. Ook de hapjes,

verzorgd door Jadira Pieters, gingen er goed

in. Al met al een geslaagd feest.

Gezelligheid, saamhorigheid,

ontspanning

Tijdens het feest is een formulier met

drie vragen verspreid. De eerste vraag

was: wat geeft de Vriendschapsbank

jou? Bij de meeste leden zijn dat nieuwe

vrienden en kennissen. Velen noemden ook de

gezelligheid, de saamhorigheid, het

plezier, de ontmoeting en ontspanning.

Enkele uitspraken: ‘Ik kijk altijd uit naar de

bijeenkomsten, een vast gegeven in de week’.

De tweede vraag was welke activiteit mag

nooit verdwijnen? Veel mensen vinden ze

allemaal belangrijk, maar bij de meesten

blijken vooral de inloopochtenden in een

grote behoefte te voorzien. Populair zijn ook

de terrasmiddagen, de eetclub en de wandel-

en fietsactiviteiten.

Een traantje laten

Tot slot de vraag, wat zou je doen als

Nieuwe Tilburgers volgen leerwerktraject bij MFA Het Spoor

Na groot succes met Koningsdag zal LANETTE Institute … - [PDF Document] (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 5315

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.